tisdag 25 december 2012

REA

Jag insåg precis varför jag gillar rea så mycket: Man slipper välja på allt! Om man bara har en reahylla att välja ur så elimineras många alternativ. Det går liksom fortare att handla på det sättet än att springa och kolla på alla hyllor i hela affären.
Idag tänkte jag gå loss på mellandagsrean men höll mig ganska lugn. Köpte ett par örhängen (firrarna), ett halsband, ett par jeans och en tröja. Allt tillsammans för under 500 kronor. Tror att man blir kräsnare med åldern. Det är ju både ekonomiskt och praktiskt!

Ska leta vidare efter fynd i morgon!

fredag 21 december 2012

Kamera

Inser efter förra inlägget att jag verkligen borde använda min riktiga kamera oftare. Så himla mycket finare än med min I-fån.

Julklapp

Jag har köpt en egen julklapp. Ingen exklusiv sådan, men en fin. En fin vas från H&M Home. Mycket större än jag trodde! Visst är den fin? God jul till mig!

måndag 17 december 2012

En fråga

Är det normalt att ljusen sjunker ihop lite efter att man gjutit dem? Mina har gjort det. Är himla nöjd för övrigt! Den vita stearinen med lite spår av röda datumsiffror blev ljust rosa i färdigt tillstånd. Fiint!

Ljus på gång

Känns väldigt bra faktiskt!

söndag 16 december 2012

En liten parentes

Är det inte sjukt provocerande att affärerna har startat rean redan? Att vissa tjuvstartar! Det är riktigt stressande! Idag var jag i stan och köpte ett par jeans för 150 kronor. Sen gick jag in på Lagerhaus och hittade en reahylla. Så fortfatte det. Va fan, trodde att man kunde få samla sig till mellandagarna. Nu kansle godbitarna tar slut redan innan jul? Vem fan har råd att handla till sig själv NU? Och vad kommer att finnas kvar att handla den 26:e? Fan!

Ljus

Men ååhh vad det är dött här! Förlåt alla mina tusentals läsare! Det är för mycket med det jordiska helt enkelt.

Vet ni vad jag har som nästa projekt? Jag ska göra egna ljus av alla ljusstumpar. Det känns mysigt och lagom utmanande. Har ett par fina glasburkar som jag tänkte börja med, sen kanske jag avancerar till att göra dotfljus eller ljus i olika färger! Ska köpa vekar i morgon! Stay tuned!

söndag 9 december 2012

Hyacinter

De finaste julblommorna är helt klart hyacinterna! Jag köpte tre för 25 kronor och planterade dem i några fina skålar. Tycker att hyacinter alltid är fina och förstår inte varför folk ska envisas med att ha dem på vintern bara? Kommer ihåg att vi alltid hade hyacinter som blommade i trädgården på sommaren. Mer hyacinter åt folket tycker jag!

lördag 8 december 2012

Tidningsdags

Så har det börjat igen! Premiebesattheten! Jag har nu (kort efter att alla de andra prova-på-prenumerationerna gått ut) skrivit upp mig på tre nya prenumerationer. Idag fick jag hem en jättefin burk från Sagaform. Tack Elle Interiör! Väntar spänt på de andra premierna som borde ramla in snart. Det är sjukt, jag vet...

Bakdag

Har haft en bakdag idag! Är inte så förtjusta i pepparkakor och andra julkakor, så vi fixar egna traditioner: Shortbread! Om man gör dem i pepparkaksformer så blir det lite juligt ändå!

Passade på att baka lite morotsbröd också när ugnen ändå var varm. Najs!

tisdag 27 november 2012

Gardiner

Hittade gardiner i IKEAs fyndhörna sist vi var där. 99 kronor för dessa två. Jag tyckte att de kunde vara fina som julgardiner. Så fick det bli! Har börjat inse att det är fina med gardiner som faktiskt blivit strukna innan de hängs upp, så jag har stått och fixat med det hela kvällen. det lönar sig! Det tar för lång tid att vänta på att de ska hänga till sig (typ ett halvår)!

Min dator är förresten fixad, så jag kan äntligen ta bilder av bättre kvalitet och lägga ut! Wohoo!

Fortsättning

Jag fick upp hyllorna! Det visade sig när jag skulle skruva upp hyllorna att de inte var likadana. Eller, de borde vara, men IKEA hade visst bestämt sig för att göra dem lite olika i höjd och proportioner. Med lite trixande fick jag till det. Syns knappt att den ena hyllan är lägre än den andra. Mannen här hemma är rädd för att sitta under hyllorna. Han verkar inte lita på mina skruv-kunskaper. De sitter fint! Med pluggar och allt!

söndag 25 november 2012

Tavellister

Väl på IKEA igår så imhandlade vi två tavellister. Kommer bli bra detta. Vi insåg nu att vi inte har några skruvar hemma, så det får vi ta och fixa. Vet ni vad vi mer köpte? En ram! En stor jäkla ram som mätte 100*70 cm. Det är en ganska stor ram. När vi kom hem upptäckte vi att ramen inte hade något glas? Det måste väl bara vara IKEA som säljer ramar utan glas? Bilderna trillar ju ut? Bara för det blir det en tur dit idag igen. Kul söndag!

Mitt snålaste tips

Nu ska ni få höra! Var på IKEA igår och hittade fyra blockljus för 19 kronor! Tillsammans! Det är skitbilligt! Såg att det tyvärr stod lite siffror på dem, men det är ju bara att skrapa bort. Alltså: vill ni ha billiga blockljus och inte bryr er om lite ettor och tvåor (alternativt skapar bort dem) så kör till IKEA! Och tänk efter jul! Då kommer de rea ut dem! Då blir det skitbilliga blockljus!

lördag 24 november 2012

Kartor

Snubblade över två fina gamla (?) kartor idag. Fint med svart-vitt! Jag tänkte köpa en tavellist och sedan placera alla mina kartor på den. Maken här hemma gillar inte att jag klär våra väggar med kartor, men han går med på en tavelhylla eftersom hyllan i sig själv inte stör (och han tror att han har något att säga till om VAD som ska placeras på hyllan... Pfff!). Kommer bli skitsnyggt!

söndag 18 november 2012

Självbevarelsedrift...

... Är att stå framför en uppsättning jättefina, jättebilliga koppar med jättefina fat och tänka "nej, jag behöver dem inte" och sedan gå vidare.

söndag 11 november 2012

16 kronor

Det är ganska tråkigt att min dator bestämde sig för att krascha just när jag köpt en ny kamera. Nu får jag fortsätta att fota med kameran i alla fall!

Vi var på loppis idag. Misstänker aty det var ett familjeloppis för det såldes mest leksaker, amningskuddar och barnkläder. Inte aktuellt än! Men 16 kronor gjorde jag av med i alla fall! Hittade fina amplar för två kronor stycket och en ljuslykta som ser ut som en snöboll (det är ju snart jul). Ska köpa nya kedjor till amplarna för snörena som satt i var ingen hit.

Amplar är himla bra när man redan har fyllt fönsterkarmarna. Då får man bygga på höjden!

lördag 10 november 2012

Uppsala Ekeby

Köpte denna På PMU idag. Det är en vas från Uppsala Ekeby av Anna-Lisa Thomson. Snygg va?

fredag 9 november 2012

Pyssel

Jag har lite för många örhängen. De lite större är enklare att hålla ordning på eftersom de är just större, men de mindre är alltid svåra att hålla koll på. Jag har liksom en sån oreda att jag inte orkar leta upp paret till det örhänge jag skulle vilja ha på mig. Så kom jag på det! Världens enklaste grej!

Jag tog en bit kartong (tycker att Adidas-locket passade skitbra) och gjorde små hål med en nål. Vips så har jag ett ställ till mina örhängen! Funktionellt och fint!

tisdag 6 november 2012

Nöjd

När man köper en ljuslykta för 10 spänn och hittar den på Tradera för 100. Då känna det bra!

söndag 4 november 2012

Dille

Jag har dille på kartor. Har alltid haft, kommer alltid ha! Har ett antal kartor hemma i lägenheten och hittade i veckan en karta över kommunen. Tio spänn. Vilket konstverk! Den ska vi rama in!

onsdag 31 oktober 2012

Tentaflykt

Men hallåååå vad drygt det är att skriva tenta! Jag provar mina nya skor istället. Alla Primark. Vi får väl se hur kvaliteten är, men de känns ändå helt okej faktiskt. Mina favoriter är... Alla! De kostade mellan 10 och 15 pund var! Billigt billigt!

tisdag 30 oktober 2012

Souvenir

Äntligen hemma! Känsla av att komma innanför dörren när man varit på resande fot är underbar! Vi har redan packat upp alla väskor och fått i ordning bland alla nya grejer, smutstvätt och annat stök.

När vi var på flygplatsen kom jag på att jag självklart måste ha med mig någon annan souvenir än en Primarkpåse med mig hem, så jag köpte te till överpris (INTE fynd att köpa teburkar med 20 påsar i för 9 pund styck) i fina plåtburkar som kan få stå framme och synas. Fint va?

måndag 29 oktober 2012

Leopard

Trixar med packningen och ska försöka smyga förbi lite för mycket grejer i handbagaget. Tur att jag har min superrygga som man kan fälla ut. Jag känner att jag flippat ut lite här på slutet. Idag köpte jag leopardjeans. Det är väl ballt... Eller?

lördag 27 oktober 2012

Leeds

Sista dagen i Leeds spenderades på stan. Vi har vandrat cenrum upp och ner och konstaterat att just stadskärnan är relativt liten, men fin. Här finns en hel del "arades" som är mysiga (men för det mesta dyra) att gå i. Nästa gång vi kommer hit ska vi ta oss runt mer och kolla in fler ställen än centrum (dvs mer än Primark). Denna gång fanns inte tiden. Nu åker vi istället vidare till Manchester!

fredag 26 oktober 2012

Primark

Jag har shoppat alldeles för mycket! Och det bästa är att det är billigare än Ullared! Har bland annat köpt tre par nya skor, en hög med underkläder, smycken och ett par toppar. Om jag ska försöka förklara bort lite så har jag köpt skor, byxor och tröjor till Abbe också. Ganska mycket faktiskt! Nu tror jag dock att det räcker om vi ska slippa betala övervikt på planet!

torsdag 25 oktober 2012

Sekonda

Fick förresten en fin present av min hubby idag! Jag har känt att jag behöver en klocka nu när jag undervisar lite mer och ibland är i klassrum utan klocka på väggen. Det passar inte alltid att kolla på mobilen. Så idag när jag hittade denna (tydligen en herrklocka) så tyckte hubby att jag var värd den. Tack hubby!

England

Lilla familjen befinner sig hos släkten i Leeds! Vi kom hit igår och har tagit en liten tur i stan idag. We like it so far! Jag gillar att det finns Primark här i Leeds! Trodde att jag skulle behöva vänta med Primark till söndag när vi åker till Manchester, men icke! Plötsligt såg jag en massa papperspåsar och två sekunder senare dök byggnaden upp. Eftersom jag hade sällskap så fick jag lägga band på mig, men jag ska tillbaka dit SJÄLV i morgon och gå loss. Idag köpte jag två plånböcker. 5 pund för den beige och 4 för den svarta. Hallåååååå liksom!!!

tisdag 23 oktober 2012

Fika!

Världens enklaste och godaste fika: Äppelkaka! Idag spexade jag till det och fyllde varsin lite mindre form, så att alla fick en egen form att äta ur. Jag lagar min äppelkaka såhär: Några äpplen som jag skalar och delar i mindre bitar, strör lite socker och kanel över, och täcker över med ett täcke av margarin, havregryn och socker. Går att fixa till på en kvart!

För ett tag sedan...

Jag tittade igenom gamla bilder och hittade den här. Lite mer än två år sedan nu som vi flyttade in i vår nuvarande lägenhet. Detta var en fredagskväll och vi hade inte ens fått hit soffan. Lillen sitter på en pinnstol med popcorn framför sig på en flyttlåda, och TV:n på ett rangligt bord. Vad bra det blev till sist! Just här, just då, kände vi en viss frustration. Skam den som ger sig! Vi har byggt ett hem med minimala medel!

lördag 20 oktober 2012

Lördag

Jag har flängt runt hela förmiddagen i jakt på en present till Abbes klasskompis. Inte det enklaste eftersom det för ovanlighetens skull är en tjej som har kalas. Vad gillar tjejer? Har glömt! Men det fixade sig.

Som belöning för hårt arbete svängde jag inom en loppis på vägen hem. Visst var jag värd en stor fin kruka för 15 kronor? Tyckte väl det!

lördag 13 oktober 2012

Ny kamera

Vet ni? Jag har köpt en ny kamera. En sån där liten värsting! Jag var trött på systemkameran och gjorde mig av med den för ett och ett halvt år sedan. Har inte varit sugen på en kamera sedan dess men nu när två semesterresor stundar så tänkte jag att det var dags. En Canon G12 blev det. En liten men bra kamera. Är riktigt nöjd!

Här har jag fotat min nyinköpta cyklamen med min nyinköpta kamera!


Och så dagen efter konsumerar hon

Okej. Jag har shoppat. Jag har köpt en liten gräddkanna från Rörstrand. Samma mönster som sockerskålen jag köpte för ett tag sedan. Gulligt vaaaa??


fredag 12 oktober 2012

Nya tider

Gud vad dött det är här! Det kan bara betyda en sak: ingen konsumtion. Eller jo, jag handlar mat. Men loppis blir det inte så mycket.

Vet ni vad jag gör istället? Jag SÄLJER! Har sålt en massa grejer på nätet och håller fortfarande på att gå igenom alla lådor och vidsutrymmen i jakt på säljobjekt. Det är lika roligt som att köpa! Och mycket mer ekonomiskt!

lördag 22 september 2012

Oh no she didn't!!

Gamla glas

Idag njuter jag extra mycket! Har haft en lång vecka med skola och extrajobb plus en rejäl förkylning på det. De kommer alltid så passande, eller hur?

Vi var på match igår inne i storstan och när vi skulle köra hem orkade ingen riktigt tänka på matlagning så vi svängde inom Mackedonkan. När bönderna kommer till stan så ska dom såklart ha extra allt, vilket självklart innebär plusmeny så att man får ett coca-cola glas med hem! Man får ju passa på! Den lilla rövaren blev helt bestört över att vi fick "gamla" glas - är dom gamla? Jag tycker att vi drog en vinstlott. Dessa glasen var ju riktigt fina i jämförelse med de andra på bilden i butiken.

söndag 16 september 2012

På plats

Jag har hängt upp loppislampan i köket! Kan inte bestämma mig om den ska få hänga kvar där eller om den kanske ska få flytta in i sovrummet. Har krokat upp kedjan med en S-krok så att vi inte ska slå huvudet i den hela tiden. Mycket praktiskt.

tisdag 11 september 2012

Julpynt

När jag var i Ullared i söndags så köpte jag på mig lite pynt inför julen. Jag hatar allt rött som kommer in på julen. Det stressar mig bara! Därför blev jag himla nöjd när jag hittade vitt julpynt. Enkelt och fint! Köpte även ett par gråa gardiner i olika nyanser att hänga upp när vintern kommer. Våga vägra en röd jul!

måndag 10 september 2012

Småkaka

I ullared köpte jag också ett par små kakformar. Jag hade en sedan innan som jag köpt på loppis och hittade likadana på Gekås för typ 10-15 kronor. Tänker mig att jag gör små äpplekakor i dem och serverar i formen istället för att alla ska ta ur en stor form. Då undviker man också diskussionen om vem som fick mest - alla formar är lika stora! Smart va? Kommer göra under i min familj.

Sagaform

Det är så tråkigt att plugga så jag visar min nya bringare istället! Fin va?

söndag 9 september 2012

Ullared

Kom hem för en stund sedan efter en heldag i Ullared! Jag höll mig faktiskt till budgeten. Bland fynden finns en bringare från Sagaform, en gitarr till Abbe för tio (!) kronor, en stor planeringstavla och en onepiece till maken. Fixade även lite julpynt och gardiner till vintern! Kan visa mer sen. Nu ska jag återhämta mig med en kopp te i soffan :)

lördag 8 september 2012

Orrefors

Min nya lampa är tydligen från Orrefors, formgiven av Carl Fagerlund. Den har ett namn också: Bubblan. Där ser man. Snälla lampa gå inte isönder!

Värt ett försök!

Googlade och hittade att folk skrivit om glaslim som man klistrar utanpå sprickan. Jag provade. Den som lever får se om det kommer att hålla eller inte!

Jäkla nöt!

Jag blir så arg på mig själv ibland! Förra helgen fick jag syn på en helt underbar lampa som jag kände att jag nog måste ha. Så brukar det bli! Jag körde dit idag och köpte lampan för 100 kronor. Det fanns en liten spricka i glaset som gjorde att jag lyckades pruta ner priset lite. Ser ni hur fin den är? Lila-brunt glas, lite bumlingformad och med en lampa i lampan i glas. Vet ni vad jag i min lyckodimma INTE såg? Att den lilla sprickan som jag såg visade sig inte riktigt vara den enda sprickan, utan att övre delen av lampan är typ jättejättesprucken! Snyft! Nu är jag rädd att den ska smulas sönder och trilla ner vilken sekund som helst! Och ändå är den så fiiin!

Kan man stärka sprucket glas? Typ limma det?

söndag 2 september 2012

Mycket bättre!

Säga vad man vill, men det ser så himla mycket trevligare ut med fint porslin!

Förlåt älskling...

... Men jag har alltid velat ha blåvita frukostskålar, och den där såsskålen blir en jättefin vas. Sen har jag alltid tyckt om Grön Anna, och de där assietterna med Napoleon hade både grön och svart dekor - mycket ovanliga!

Sen gillar jag ju Fatimas hand, och försäljaren sa att armbanden är äkta silver... Och glasskålen har jag tittat på förr men aldrig köpt... Och jag har alltid velat ha en Bengali-tallrik.

Fasan eller Pheasants?

Det är underbart med gammalt porslin. Som de olika fabrikerna lånade av varandra! Jag har till exempel ett fat av en engelsk tillverkare som heter Willow. Samma Willow med någo liten modifikation finns hos Gustavsberg (?). Samma med mina fattekoppar med fat som heter Asiatic Pheasants från Enoch Wedgwood. Här i Sverige producerades de som Fasan hos Rörstrand. Kolla bilden: tefatet är engelskt och den stora tallriken är svensk. Kul va?

lördag 1 september 2012

Mitt hem är ett loppis

Trots att jag känner att jag har en ganska klar bild över vilken stil jag vill skapa här hemma så slog det mig när jag bredde ut en broderar duk på bordet: Har jag passerat gränsen? Har min strävan efter att ha ett personligt hem med en touch av gamla grejer gjort att hela vårt hem helt plötsligt känns gammalt? Åh, får sova på det. Kanske inte skadar att köpa lite inredning som INTE andas 1920-tal..

Lördag

Det gick lite över styr idag. Så kan det bli ibland! Jag och Abbe tog bilen och körde runt på fem loppisar på en och en halv timme! Jag gick lite bananas på vaser och köpte visst fyra stycken. Plus en kruka. Sen hittade jag BLÅ-VITT porslin som jag såklart var tvungen att köpa. Och ett litet fat. Och en skål. Och en liten pajform.

Abbe köpte en blockflöjt och en låda med ninja turtles. Vi överskred inte budgeten som bestod av tre hundralappar utan fick till och med pengar över! Wohoo nu ska jag diska allt och hitta plats till fyra vaser i skåpet..