lördag 22 september 2012

Oh no she didn't!!

Gamla glas

Idag njuter jag extra mycket! Har haft en lång vecka med skola och extrajobb plus en rejäl förkylning på det. De kommer alltid så passande, eller hur?

Vi var på match igår inne i storstan och när vi skulle köra hem orkade ingen riktigt tänka på matlagning så vi svängde inom Mackedonkan. När bönderna kommer till stan så ska dom såklart ha extra allt, vilket självklart innebär plusmeny så att man får ett coca-cola glas med hem! Man får ju passa på! Den lilla rövaren blev helt bestört över att vi fick "gamla" glas - är dom gamla? Jag tycker att vi drog en vinstlott. Dessa glasen var ju riktigt fina i jämförelse med de andra på bilden i butiken.

söndag 16 september 2012

På plats

Jag har hängt upp loppislampan i köket! Kan inte bestämma mig om den ska få hänga kvar där eller om den kanske ska få flytta in i sovrummet. Har krokat upp kedjan med en S-krok så att vi inte ska slå huvudet i den hela tiden. Mycket praktiskt.

tisdag 11 september 2012

Julpynt

När jag var i Ullared i söndags så köpte jag på mig lite pynt inför julen. Jag hatar allt rött som kommer in på julen. Det stressar mig bara! Därför blev jag himla nöjd när jag hittade vitt julpynt. Enkelt och fint! Köpte även ett par gråa gardiner i olika nyanser att hänga upp när vintern kommer. Våga vägra en röd jul!

måndag 10 september 2012

Småkaka

I ullared köpte jag också ett par små kakformar. Jag hade en sedan innan som jag köpt på loppis och hittade likadana på Gekås för typ 10-15 kronor. Tänker mig att jag gör små äpplekakor i dem och serverar i formen istället för att alla ska ta ur en stor form. Då undviker man också diskussionen om vem som fick mest - alla formar är lika stora! Smart va? Kommer göra under i min familj.

Sagaform

Det är så tråkigt att plugga så jag visar min nya bringare istället! Fin va?

söndag 9 september 2012

Ullared

Kom hem för en stund sedan efter en heldag i Ullared! Jag höll mig faktiskt till budgeten. Bland fynden finns en bringare från Sagaform, en gitarr till Abbe för tio (!) kronor, en stor planeringstavla och en onepiece till maken. Fixade även lite julpynt och gardiner till vintern! Kan visa mer sen. Nu ska jag återhämta mig med en kopp te i soffan :)

lördag 8 september 2012

Orrefors

Min nya lampa är tydligen från Orrefors, formgiven av Carl Fagerlund. Den har ett namn också: Bubblan. Där ser man. Snälla lampa gå inte isönder!

Värt ett försök!

Googlade och hittade att folk skrivit om glaslim som man klistrar utanpå sprickan. Jag provade. Den som lever får se om det kommer att hålla eller inte!

Jäkla nöt!

Jag blir så arg på mig själv ibland! Förra helgen fick jag syn på en helt underbar lampa som jag kände att jag nog måste ha. Så brukar det bli! Jag körde dit idag och köpte lampan för 100 kronor. Det fanns en liten spricka i glaset som gjorde att jag lyckades pruta ner priset lite. Ser ni hur fin den är? Lila-brunt glas, lite bumlingformad och med en lampa i lampan i glas. Vet ni vad jag i min lyckodimma INTE såg? Att den lilla sprickan som jag såg visade sig inte riktigt vara den enda sprickan, utan att övre delen av lampan är typ jättejättesprucken! Snyft! Nu är jag rädd att den ska smulas sönder och trilla ner vilken sekund som helst! Och ändå är den så fiiin!

Kan man stärka sprucket glas? Typ limma det?

söndag 2 september 2012

Mycket bättre!

Säga vad man vill, men det ser så himla mycket trevligare ut med fint porslin!

Förlåt älskling...

... Men jag har alltid velat ha blåvita frukostskålar, och den där såsskålen blir en jättefin vas. Sen har jag alltid tyckt om Grön Anna, och de där assietterna med Napoleon hade både grön och svart dekor - mycket ovanliga!

Sen gillar jag ju Fatimas hand, och försäljaren sa att armbanden är äkta silver... Och glasskålen har jag tittat på förr men aldrig köpt... Och jag har alltid velat ha en Bengali-tallrik.

Fasan eller Pheasants?

Det är underbart med gammalt porslin. Som de olika fabrikerna lånade av varandra! Jag har till exempel ett fat av en engelsk tillverkare som heter Willow. Samma Willow med någo liten modifikation finns hos Gustavsberg (?). Samma med mina fattekoppar med fat som heter Asiatic Pheasants från Enoch Wedgwood. Här i Sverige producerades de som Fasan hos Rörstrand. Kolla bilden: tefatet är engelskt och den stora tallriken är svensk. Kul va?

lördag 1 september 2012

Mitt hem är ett loppis

Trots att jag känner att jag har en ganska klar bild över vilken stil jag vill skapa här hemma så slog det mig när jag bredde ut en broderar duk på bordet: Har jag passerat gränsen? Har min strävan efter att ha ett personligt hem med en touch av gamla grejer gjort att hela vårt hem helt plötsligt känns gammalt? Åh, får sova på det. Kanske inte skadar att köpa lite inredning som INTE andas 1920-tal..

Lördag

Det gick lite över styr idag. Så kan det bli ibland! Jag och Abbe tog bilen och körde runt på fem loppisar på en och en halv timme! Jag gick lite bananas på vaser och köpte visst fyra stycken. Plus en kruka. Sen hittade jag BLÅ-VITT porslin som jag såklart var tvungen att köpa. Och ett litet fat. Och en skål. Och en liten pajform.

Abbe köpte en blockflöjt och en låda med ninja turtles. Vi överskred inte budgeten som bestod av tre hundralappar utan fick till och med pengar över! Wohoo nu ska jag diska allt och hitta plats till fyra vaser i skåpet..