onsdag 31 oktober 2012

Tentaflykt

Men hallåååå vad drygt det är att skriva tenta! Jag provar mina nya skor istället. Alla Primark. Vi får väl se hur kvaliteten är, men de känns ändå helt okej faktiskt. Mina favoriter är... Alla! De kostade mellan 10 och 15 pund var! Billigt billigt!

tisdag 30 oktober 2012

Souvenir

Äntligen hemma! Känsla av att komma innanför dörren när man varit på resande fot är underbar! Vi har redan packat upp alla väskor och fått i ordning bland alla nya grejer, smutstvätt och annat stök.

När vi var på flygplatsen kom jag på att jag självklart måste ha med mig någon annan souvenir än en Primarkpåse med mig hem, så jag köpte te till överpris (INTE fynd att köpa teburkar med 20 påsar i för 9 pund styck) i fina plåtburkar som kan få stå framme och synas. Fint va?

måndag 29 oktober 2012

Leopard

Trixar med packningen och ska försöka smyga förbi lite för mycket grejer i handbagaget. Tur att jag har min superrygga som man kan fälla ut. Jag känner att jag flippat ut lite här på slutet. Idag köpte jag leopardjeans. Det är väl ballt... Eller?

lördag 27 oktober 2012

Leeds

Sista dagen i Leeds spenderades på stan. Vi har vandrat cenrum upp och ner och konstaterat att just stadskärnan är relativt liten, men fin. Här finns en hel del "arades" som är mysiga (men för det mesta dyra) att gå i. Nästa gång vi kommer hit ska vi ta oss runt mer och kolla in fler ställen än centrum (dvs mer än Primark). Denna gång fanns inte tiden. Nu åker vi istället vidare till Manchester!

fredag 26 oktober 2012

Primark

Jag har shoppat alldeles för mycket! Och det bästa är att det är billigare än Ullared! Har bland annat köpt tre par nya skor, en hög med underkläder, smycken och ett par toppar. Om jag ska försöka förklara bort lite så har jag köpt skor, byxor och tröjor till Abbe också. Ganska mycket faktiskt! Nu tror jag dock att det räcker om vi ska slippa betala övervikt på planet!

torsdag 25 oktober 2012

Sekonda

Fick förresten en fin present av min hubby idag! Jag har känt att jag behöver en klocka nu när jag undervisar lite mer och ibland är i klassrum utan klocka på väggen. Det passar inte alltid att kolla på mobilen. Så idag när jag hittade denna (tydligen en herrklocka) så tyckte hubby att jag var värd den. Tack hubby!

England

Lilla familjen befinner sig hos släkten i Leeds! Vi kom hit igår och har tagit en liten tur i stan idag. We like it so far! Jag gillar att det finns Primark här i Leeds! Trodde att jag skulle behöva vänta med Primark till söndag när vi åker till Manchester, men icke! Plötsligt såg jag en massa papperspåsar och två sekunder senare dök byggnaden upp. Eftersom jag hade sällskap så fick jag lägga band på mig, men jag ska tillbaka dit SJÄLV i morgon och gå loss. Idag köpte jag två plånböcker. 5 pund för den beige och 4 för den svarta. Hallåååååå liksom!!!

tisdag 23 oktober 2012

Fika!

Världens enklaste och godaste fika: Äppelkaka! Idag spexade jag till det och fyllde varsin lite mindre form, så att alla fick en egen form att äta ur. Jag lagar min äppelkaka såhär: Några äpplen som jag skalar och delar i mindre bitar, strör lite socker och kanel över, och täcker över med ett täcke av margarin, havregryn och socker. Går att fixa till på en kvart!

För ett tag sedan...

Jag tittade igenom gamla bilder och hittade den här. Lite mer än två år sedan nu som vi flyttade in i vår nuvarande lägenhet. Detta var en fredagskväll och vi hade inte ens fått hit soffan. Lillen sitter på en pinnstol med popcorn framför sig på en flyttlåda, och TV:n på ett rangligt bord. Vad bra det blev till sist! Just här, just då, kände vi en viss frustration. Skam den som ger sig! Vi har byggt ett hem med minimala medel!

lördag 20 oktober 2012

Lördag

Jag har flängt runt hela förmiddagen i jakt på en present till Abbes klasskompis. Inte det enklaste eftersom det för ovanlighetens skull är en tjej som har kalas. Vad gillar tjejer? Har glömt! Men det fixade sig.

Som belöning för hårt arbete svängde jag inom en loppis på vägen hem. Visst var jag värd en stor fin kruka för 15 kronor? Tyckte väl det!

lördag 13 oktober 2012

Ny kamera

Vet ni? Jag har köpt en ny kamera. En sån där liten värsting! Jag var trött på systemkameran och gjorde mig av med den för ett och ett halvt år sedan. Har inte varit sugen på en kamera sedan dess men nu när två semesterresor stundar så tänkte jag att det var dags. En Canon G12 blev det. En liten men bra kamera. Är riktigt nöjd!

Här har jag fotat min nyinköpta cyklamen med min nyinköpta kamera!


Och så dagen efter konsumerar hon

Okej. Jag har shoppat. Jag har köpt en liten gräddkanna från Rörstrand. Samma mönster som sockerskålen jag köpte för ett tag sedan. Gulligt vaaaa??


fredag 12 oktober 2012

Nya tider

Gud vad dött det är här! Det kan bara betyda en sak: ingen konsumtion. Eller jo, jag handlar mat. Men loppis blir det inte så mycket.

Vet ni vad jag gör istället? Jag SÄLJER! Har sålt en massa grejer på nätet och håller fortfarande på att gå igenom alla lådor och vidsutrymmen i jakt på säljobjekt. Det är lika roligt som att köpa! Och mycket mer ekonomiskt!