tisdag 27 november 2012

Gardiner

Hittade gardiner i IKEAs fyndhörna sist vi var där. 99 kronor för dessa två. Jag tyckte att de kunde vara fina som julgardiner. Så fick det bli! Har börjat inse att det är fina med gardiner som faktiskt blivit strukna innan de hängs upp, så jag har stått och fixat med det hela kvällen. det lönar sig! Det tar för lång tid att vänta på att de ska hänga till sig (typ ett halvår)!

Min dator är förresten fixad, så jag kan äntligen ta bilder av bättre kvalitet och lägga ut! Wohoo!

Fortsättning

Jag fick upp hyllorna! Det visade sig när jag skulle skruva upp hyllorna att de inte var likadana. Eller, de borde vara, men IKEA hade visst bestämt sig för att göra dem lite olika i höjd och proportioner. Med lite trixande fick jag till det. Syns knappt att den ena hyllan är lägre än den andra. Mannen här hemma är rädd för att sitta under hyllorna. Han verkar inte lita på mina skruv-kunskaper. De sitter fint! Med pluggar och allt!

söndag 25 november 2012

Tavellister

Väl på IKEA igår så imhandlade vi två tavellister. Kommer bli bra detta. Vi insåg nu att vi inte har några skruvar hemma, så det får vi ta och fixa. Vet ni vad vi mer köpte? En ram! En stor jäkla ram som mätte 100*70 cm. Det är en ganska stor ram. När vi kom hem upptäckte vi att ramen inte hade något glas? Det måste väl bara vara IKEA som säljer ramar utan glas? Bilderna trillar ju ut? Bara för det blir det en tur dit idag igen. Kul söndag!

Mitt snålaste tips

Nu ska ni få höra! Var på IKEA igår och hittade fyra blockljus för 19 kronor! Tillsammans! Det är skitbilligt! Såg att det tyvärr stod lite siffror på dem, men det är ju bara att skrapa bort. Alltså: vill ni ha billiga blockljus och inte bryr er om lite ettor och tvåor (alternativt skapar bort dem) så kör till IKEA! Och tänk efter jul! Då kommer de rea ut dem! Då blir det skitbilliga blockljus!

lördag 24 november 2012

Kartor

Snubblade över två fina gamla (?) kartor idag. Fint med svart-vitt! Jag tänkte köpa en tavellist och sedan placera alla mina kartor på den. Maken här hemma gillar inte att jag klär våra väggar med kartor, men han går med på en tavelhylla eftersom hyllan i sig själv inte stör (och han tror att han har något att säga till om VAD som ska placeras på hyllan... Pfff!). Kommer bli skitsnyggt!

söndag 18 november 2012

Självbevarelsedrift...

... Är att stå framför en uppsättning jättefina, jättebilliga koppar med jättefina fat och tänka "nej, jag behöver dem inte" och sedan gå vidare.

söndag 11 november 2012

16 kronor

Det är ganska tråkigt att min dator bestämde sig för att krascha just när jag köpt en ny kamera. Nu får jag fortsätta att fota med kameran i alla fall!

Vi var på loppis idag. Misstänker aty det var ett familjeloppis för det såldes mest leksaker, amningskuddar och barnkläder. Inte aktuellt än! Men 16 kronor gjorde jag av med i alla fall! Hittade fina amplar för två kronor stycket och en ljuslykta som ser ut som en snöboll (det är ju snart jul). Ska köpa nya kedjor till amplarna för snörena som satt i var ingen hit.

Amplar är himla bra när man redan har fyllt fönsterkarmarna. Då får man bygga på höjden!

lördag 10 november 2012

Uppsala Ekeby

Köpte denna På PMU idag. Det är en vas från Uppsala Ekeby av Anna-Lisa Thomson. Snygg va?

fredag 9 november 2012

Pyssel

Jag har lite för många örhängen. De lite större är enklare att hålla ordning på eftersom de är just större, men de mindre är alltid svåra att hålla koll på. Jag har liksom en sån oreda att jag inte orkar leta upp paret till det örhänge jag skulle vilja ha på mig. Så kom jag på det! Världens enklaste grej!

Jag tog en bit kartong (tycker att Adidas-locket passade skitbra) och gjorde små hål med en nål. Vips så har jag ett ställ till mina örhängen! Funktionellt och fint!

tisdag 6 november 2012

Nöjd

När man köper en ljuslykta för 10 spänn och hittar den på Tradera för 100. Då känna det bra!

söndag 4 november 2012

Dille

Jag har dille på kartor. Har alltid haft, kommer alltid ha! Har ett antal kartor hemma i lägenheten och hittade i veckan en karta över kommunen. Tio spänn. Vilket konstverk! Den ska vi rama in!