lördag 30 juni 2012

Knoppar

Köpte två knoppar för två kronor. Jag hamstrar fina knoppar till framtida möbler som jag tänkter fynda, slipa, måla om och sedan pimpa med nya snygga knoppar. Det är ett billigt sätt att förändra en möbel på!

Byaloppis

I love byaloppis! Jag spenderade 50 kronor och fick två krukor, en porslinsburk, ett engelskt fat (Willow), två kinesiska skålar, två tallrikar varav en engelsk och en svensk (Rörstrands Singapore). Man kan inte annat än älska byaloppis!

torsdag 28 juni 2012

Swedish Grace

Här har det varit tyst ett tag! Jag har jobbat för mycket för att göra fynd, vilket varit bra för plånboken. Idag var jag däremot på PMU. Hittade till min stora förtjusning en sockerskål av gammal Swedish Grace-modell från Rörstrand! 35 kronor fick den vara värd.

söndag 17 juni 2012

Kusmi Rose Green Tea

Provsmakning nr tre: grönt kinesiskt te med rosenblad. Jag är inte så mycket för grönt te, men detta var faktiskt helt okej! Det smakade verkligen ros som det stod på burken! Tummen upp!

lördag 16 juni 2012

Påse för 30 kronor

Jag älskar föreningsloppisar! Idag var jag hos Länkarna. Man fick köpa en plastpåse för 30 kronor och sedan fylla den med vad man ville från alla bord. Åh, en sån lycka! Och stress! Jag var helt svettig innan jag var klar...

Jag plockade på mig en massa krukor, några lampor, en ljushållare, ett fat (askfat kanske?) och ett grytunderlägg. Nu ska grejerna diskas.

torsdag 14 juni 2012

Kopp och kanna

Hittade världens finaste tekopp med tillhörande kanna. Med den kan man göra en kopp te och ha ytterligare en kopp på tur om man vill ha mer! Koppen är från Broste. Jag betalade 45 kronor för alltihop på PMU. Älska torsdagar.

Tjäna 50 kronor!

Gå och ge blod! Jag ser bara fördelar med det. För det första får du en present: oftast kan du välja mellan en kampanjprodukt eller en kupong på 50 kronor som fungerar bland annat på ICA. Jag brukar ta en kupong. Man kan också skänka pengarna om man vill. Sen får man alltid fika där med bullar och kaffe och grejer. Sen är det en lugn stund där du får sitta i stillhet i en kvart för dig själv och bara vara. Det kan vi behöva i vårt stressamhälle.

Personligen tror jag på åderlåtning och känner mig liksom 'renad' när jag har lämnat blod. Det känns bra att veta att en tiondel av mitt blod byts ut med jämna mellanrum.

Vet ni att idag när jag kom till blodcentralen så fick jag veta att det är internationella blodgivardagen! Dagen till ära bjöds det på cup cakes. Ännu ett plus alltså!

onsdag 13 juni 2012

Dagens

Prince Vladimir: rysk blandning av kinesiskt te med smak av bergamott, citron, grapefrukt och vanilj.

Mitt omdöme: lite russian earl grey över det. Mycket mer smak än chokladteet. Tummen upp!

tisdag 12 juni 2012

Provsmakar

Johanna, jag ska provsmaka alla teerna i dagarna och ge betyg sen! Först ut idag var den bruna burken, med namnet "Spicy chocolate". Jag kände en svag chokladsmak men inte så fantastisk som jag trodde. Det var gott i vilket fall, men choklad vetifasen!

OBH Nordica

Jag fick en matberedare i födelsedagspresent i november. Den började dock lukta bränt gummi redan i januari och jag reklammerade den. Fick pengarna tillbaka i presentkort och har fram tills nu stått utan någon maskin. I dagarna hittade jag denna rejäla grej (bunken tar 3,5 liter). Mellanskillnaden blev 91 kronor. Helt okej köp :) nu ska det bakas!

Premier

Långt om länge kom premierna från Sköna Hem. Nu väntar jag på en grå marimekkoskål från Damernas Värld. Den kommer nog om några veckor! Prova på är kul!

torsdag 7 juni 2012

Kjol!

Jag som aldrig lyckas fynda kläder second hand lyckades faktiskt idag! Hittade en fin kjol för 40 kronor! Mönstret set ut så här (detta är ju faktiskt ingen modeblogg. Då hade jag ju tagit på mig kjolen och tagit en bild):

Var går gränsen...

... för hur korta gardiner får vara utan att vara FÖR korta? Jag tror att mina loppisfyndade Serholtgardiner ligger preciiiis över gränsen. Skit samma, nu får de hänga! Så går det när man handlar med ögonmått. För 30 kronor duger det fint.

lördag 2 juni 2012

Annat perspektiv

VI har sålt på loppis idag! Känns lite annorlunda att stå på andra sidan bordet! Det var barnloppis och lillen fick sålt för nästan 300 kronor. Tyvärr började det regna efter en timme och vi gav upp ganska fort efter första skuren. Vi var inte så rutinerade att vi hade tänk på paraply och grejer. Nästa helg står vi där igen och säljer resten!