fredag 31 augusti 2012

Jag har inte tid!

Ska ju använda bloggen till att lägga ut loppisfynd och just nu hinner jag inte! Har börjat plugga teckenspråk parallellt med mina lärarstudier och jag lär mig nya tecken varje dag. Vi sitter tysta i klassrummet och tecknar till varandra. Det är jättekul och jag älskar det! Vet ni? Jag köpte ett teckenspråkslexikon för några år sedan på Erikshjälpen. Snacka om att jag har haft användning för det nu! Som om jag redan då visste att det skulle komma till nytta.

söndag 26 augusti 2012

Man tager vad man haver..

.. Tycker själv att min Buddha från Thailand och gudinna (?) från Malaysia som står på min piktittare passar utmärkt som smyckesställ med sina framsträckta händer!

Bottenskrap

Längst in i butiken fanns en liten hylla där det stod "halva reapriset!". Sista sucken. Jag tyckte att det fanns mycket fint... OCH BILLIGT!

måndag 20 augusti 2012

Begagnat

Mitt tips till billig kurslitteratur: kurslitteratur.se! Där finns en massa annonser från privatpersoner och det är gratis om man själv vill sälja också. Idag fick jag hem en billig bok som var lite söndrig och luktade illa. Så kan det gå ibland. Oftast är böckerna dock i gott skick. Glöm inte att läsa beskrivningen om skicket bara, som jag gjorde sist. Hur som helst så tjänade jag in mer än halva priset på att köpa den begagnad. Då får den lov att lukta lite illa!

fredag 17 augusti 2012

Ledig

Idag har jag och lillen (plus tre olika kompisar som kommit och gått som Bullerby-barn) haft kvalitetstid. Vi har matat fåglarna i parken, kollat djur i djuraffären, cyklat och bakat kakor. Det var jättemysigt och kostade inte en enda krona (förutom ingresienserna till kakorna som vi redan hade).

Idag är sista vardagen innan skolan börjar. Välkommen härliga vardag som för mig innebär plugg och nya utmaningar. Jag längtar!

Mamma kom förbi...

... Med en solros, och jag kan inte riktigt acceptera att det om ett tag kommer att bli svårare att hitta fina blommor rakt utanför dörren. Tänk om man kunde ha det såhär jämnt?

torsdag 16 augusti 2012

Härliga torsdag

Idag öppnade PMU i stan igen efter sommaruppehållet. Jag hängde inte direkt på låset men jag cyklade inom en runda när jag ändå skulle handla efter jobbet. Hittade en jättesöt klänning från Gudrun Sjöden för 65 kronor vilket jag tyckte att jag kunde vara värd. Skulle egentligen bara in och se om de hade någon liten blomkruka till min viol, vilket jag hittade för en tia, och var ju då såklart tvungen att ta en sväng runt hela affären. Som jag saknat den! Vilken tur att de nu har öppet som vanligt och därmed förgyller mina torsdagar.

onsdag 15 augusti 2012

Tips!

När vi flyttade in i vår nuvarande lägenhet så ville jag ha en uppsättning koppar lagom till kalas och liknande. Jag hittade dessa på Rusta. De är i perfekt kalasstorlek. Vet ni vad jag menar? I min värld betyder det att de är små nog att funka som kopp till morfar som bara vill ha några cl kaffe men ändå stora nog för att tillfredsställa syrran som dricker en halv liter.

Okej, sidospår. I vilket fall så såg jag på Rustas hemsida att de kostar 9:90 styck just nu. Det är ju en bra deal! Hade jag inte redan haft ett dussin så hade jag passat på!

tisdag 14 augusti 2012

Tips till alla:

Ica har 10-kronorsvecka: köp smör, glass, te, frukt med mera för endast tio kronor stycket. Mycket billigt och bra för plånboken! Passa på i veckan!

söndag 12 augusti 2012

Recept

Eftersom Johanna efterfrågade receptet på mitt gudomliga bröd så tänkte jag, med risk för att kanske ha tagit vatten över huvudet, skriva ut det här. Ni kanske inte alls gillar det eller så har alla redan upptäckt det innan mig! I vilket fall:

Recept på morotsbröd:
50 g jäst
50 g smör
5 dl mjölk
2-3 stora morötter
1,5 dl solrosfrön
2 msk sirap
1,5 tsk salt
15 dl vetemjöl

Ni smälter smöret i en kastrull och blandar det sedan med mjölken. När det är fingervarmt så häller ni det i en skål med jästen. Blanda sedan in allt utom mjölet (morötterna är vid detta laget rivna) och ta mjölet till sist. Degen ska vara lite klibbig när den ska jäsa. Låt degen jäsa först 30 min, arbeta sedan den med lite mjöl och låt sedan jäsa i 30 min till på plåten (eller om ni vill ha brödet i formar, låt den då jäsa i formar). Sedan 30 min i ugnen. Voila! Skitgott!

lördag 11 augusti 2012

Bakluckeloppis

Idag kombinerade jag en fotbollscup i Svedala med bakluckeloppis. Stack iväg efter halvlek på andra matchen och hann tilbaka i tid till match nummer tre. Jag hann med loppis både i Svedala och Vemmerlöv. När man ändå är igång liksom! Jag köpte en vas och två assietter för 40 kronor. Så var det det där med plats i skåpen.. Attans..

måndag 6 augusti 2012

Tips och trix

Det är bra att vara fattig ibland. Man fixar och får till maträtter för inga pengar alls. Idag lyxar vi till det med en enkel äpplepaj. Bara några äpplen, havregryn, smör och socker. Då känner man sig lite rik ändå. Det gäller att hitta knepen :)

söndag 5 augusti 2012

Ångesten

Jag var ledig igår men lyckades dra på mig feber dagen till ära. Jag var så trött att jag sov när mina planerade loppis skulle öppna och GLÖMDE BORT att de ens fanns till. Och idag då - ännu värre - är sjukad från jobbet och ligger i sängen medveten om att det är loppis några kilometer bort. Man får väl inte gå på loppis när man egentligen skulle jobba? Trots att febern nog är borta? Åh, ångest..

torsdag 2 augusti 2012

Matbröd!

Och jag provade och provade, och till sist lagade jag ett enkelt recept på matbröd som blev SÅ HIMLA GOTT! Detta får det bli framöver

onsdag 1 augusti 2012

Loppisfönster

I mitt fönster: Gardiner: Village, 50 kronor; Ampel och tre krukor: ca 5-10 kronor styck; Lampa, IKEA, 50 kronor; glaskupa: bortglömt loppispris: Växter: random IKEA, ICA, Blomsterhuset. Kom igen, visst är det fint?