söndag 24 mars 2013

Vår?

Idag städade jag balkongen och kunde sedan sitta där ute och plugga. Utan att frysa. Jag fick till och med dra ner persiennerna lite! Som jag har saknat balkongen! Helt plötsligt blev lägenheten större med ännu ett rum att sitta i. Visst känns det som att våren är på gång nu?

lördag 23 mars 2013

Swedish Grace

För oss som tycker om Swedish Grace; vad säger vi om tekannan som kommer ut i vår? Den väcker ha-begär! Men för 899 kronor så kanske den passar bättre på bild än hemma hos mig med min plånbok. Men vem vet, kanske en bra grej att önska sig i examenspresent?

torsdag 21 mars 2013

Mer påsk! Borde blomma lagom till påskafton!



Bokrea

Någon som missat bokrean? Jag har varit ganska återhållsam i år tycker jag. Har en del böcker redan som står och dammar. Vad jag faktiskt köpt är dessa fem:
 Lite finare litteratur, lite fulare... Outsider som är en fortsättning på Underdog, Eldvittnet som är tredje boken av Lars Kepler... Rött Damm som jag tänkte läsa i Kina. Mannen som hittade Tarzan bara för att titeln var lockande... Och så En  Shopaholic-bok. Nej, det är kanske inte den djupaste boken, men den får en att må bra. Och lätt läsning är himla bra ibland. Vi kan inte alltid läsa Stindberg.

onsdag 20 mars 2013

Gult är...

Det är ju ändå påsk nästa vecka. Så lite gult får det bli här hemma. Dock inga fjädrar och grejer. Det fixar våra undulater med så bra själva. Men alltså, nu börjar jag igen: Det är inte bara för att det är billigt... Men Tiger har fan fina saker ibland. Som dessa kaninerna. 10 kronor styck! Det går ju inte att få billigare. Andra affärer hade kunnat sälja dem för 39.90. Minst! Hur kan Tiger vara så billiga? Är det fuffens? Eller är det fuffens med alla andra affärer?

söndag 17 mars 2013

Cravings

Om någon har plats i skåpen kan jag rekommendera de nyinkomna kopparna hos Indiska. 79 kronor styck! Himla fina tycker jag!

Ytligt

Ibland känner jag mig lite tramsig som lägger ut inlägg på gardiner och tallrikar, men jag behöver denna kanalen. Jag behöver vara ytlig och ha ett ställe där jag bara bryr mig om just gardiner och tallrikar. Ni vet ju att jag har mer djup än såhär, visst? Och visst är det lite roligt att se mina nya gardiner också? Roligare än att höra om jobb och studier. Så här blev det med den nya gardinen i hallen:
Enligt mig mycket bättre än den förra. Bra med mindre färg när det ändå är så stökigt i hallen som det är!

lördag 16 mars 2013

Fix

 Jag har haft en ordentlig fixardag idag. Ni vet en sån dag när man dammar av elementen, som man inte gjort på två år. En sån dag. Jag tvättade också. Och städade. Och flyttade grejer. Bland annat kom jag på att vårt vardagsrum var överdrivet mörkt tack vare de gråa gardiner som hängt kvar sedan det var vinter (för nu är det väl ändå vår?) så jag bytte. Jag tänkte sätta upp de nya gardinerna som jag köpte på loppisen idag, men de passade inte riktigt, så jag tog mina näst-nyaste loppisgardiner istället. Blev himla fint. En av de nya längderna för hänga i hallen istället som nytt skynke för fågeljäklarna. 

När jag bytt gardiner så flyttade jag runt lite på mina två brickbord som stått framför fönstret i vardagsrummet. Jag flyttade dem så mycket att jag flyttade ut dem på vinden. Det finns inte plats till dem just nu. Jag vill ha space. Jag tog istället en av brickorna och lade på soffbordet. Ser ni mitt lilla stilleben? 
Åh, jag säger då det så fint. Mycket bättre än två ljusbord fulla med ljuslyktor (som jag diskade och ställde in i ett skåp i väntan på nästa vinter). 

lördagsfynd!

Scouternas loppis. Alltså, vilket kaos! Jag orkar inte med när tusen personer ska trängas på samma yta och alla vill fram till borden samtidigt. Det är inte njutningsfullt! Jag orkade med en timme, sen var jag nöjd. Och på den timmen hann jag bli av med 200 kronor. Jag hittade Påslakan som var helt nya, i påse, för 20 kronor stycket. Sen hittade jag ett par gardiner (IKEA) för 20 kronor.
Vid porslinsbordet hittade jag lite tallrikar. Såklart. Ah, vad jag är förutsägbar! Jag köpte fyra djupa tallrikar, två tefat, en vanlig tallrik och två små skålar för en hundring. Mitt försvar: Det är tallrikar ur samma märke som jag har hemma redan, och det är ju fint att bygga på samlingen lite. Typ. Nåja. Jag är nöjd!

Scouternas

Idag är jag på Scouternas vårloppis ute vid Mässan i Malmö. Guud vilken kaos!

torsdag 14 mars 2013

Maxi utan bil

Jag är billös mitt i veckan eftersom mannen i huset alltid behöver den när han ska till jobbet. Jag brukar för det mesta cykla runt i stan men idag provade jag bussen. Jag har ju trots allt månadskort men har nästan aldrig åkt lokalbussen. Så idag åkte jag buss runt, runt i stan och gjorde ärenden. Himla bekvämt faktiskt! Tips: skaffa busskort!

Tips två: Maxis gigantiska reklamblad berättade för mig att se hade schampo för tio kronor, bananer för 9:90 kilot och väl där hade de billig tandkräm också. Åk till Maxi! Eller ta bussen!

söndag 10 mars 2013

Ägg

Hittade blå-vita porslinsägg på Tiger! Kunde ju inte bli bättre här hemma! När ska man egentligen börja påskpynta? Är det nu snart?

lördag 9 mars 2013

IKEA Promenad

På tal om porslin, som alltid är av intresse. Kolla vilken fin ny servis IKEA har kommit med! Den heter Promenad och består av tallrik, djup tallrik, assiett och skål. BLÅ-VITT! Jag tycker att den ser ut att kunna blandas perfekt med både äldre blå-vita tallrikar och nya, klassiska helvita. Behöver jag lite mer porslin kanske? Tål att tänkas på...

Mixa och matcha

 Jag snubblade över två fina tefat för ett tag sedan. De är från Gustavsbergs serie Fasan, som finns i olika tappningar överallt känns det som. Mina två nya tefat är gröna. Tycker att de passar utmärkt med en annan Fasan-modell som jag har: Mina tekoppar från England, med namnet Asiatic Pheasant från Wedgewood. Det känns som att det ligger i tiden att mixa och matcha lite med olika färger och sorters porslin. Den trenden stöttar jag!

lördag 2 mars 2013

Gratis loppis!

 Jag åkte en tur på loppis i alla fall. Inget bra val. Jag såg ut som en liten junkie. Rödögd och röd runt näsan, som om jag precis tagit mig något förfriskande. Som tur var så var det utomhus, så det fanns fler som vad röda om näsan på grund av blåsten. Vet ni hur mycket jag spenderade? Noll kronor! Om jag kom hem tomhänt? Neej då. Hittade en stor kruka som jag tyckte var fin, gick fram till de som tog betalt och frågade om priset, vilket var en femma. Jag hade bara en hundralapp, och den orkade de inte växla, så jag fick krukan gratis istället! Bra deal! Jag tänkte ha den till en blomma här hemma men den var lite för stor för blomman, så jag ställde den i köket istället. Husgerådskruka!

Sjukstuga

Jag är fortfarande sjuk och jag tror att jag är så pass sjuk att jag inte ens ska ta en loppisrunda idag. Jag är i stadiet utrensning - då allt snor vill UT ur kroppen. Snyter mig varannan sekund och är helt sårig runt näsan. Vore inte så trevligt att utsätta alla andra för min rinnande näsa...

Så jag ligger här i soffan och tittar på blommorna i min fina vas (en tia på loppis en gång i tiden). Jag får väl typ... Diska istället?