onsdag 29 februari 2012

Skor!

Var på Scorett som tyvärr ska stänga ner butiken där vi bor. Synd för dem, men ack så trevligt för mug som kunde köpa ett par riktigt snygga kängor för 500 kr istället för ordinarie pris på 1700!

söndag 26 februari 2012

Tallrikar

Fyndade förresten även en tallrik igår. Jag älskar gammalt blå-vitt engelskt porslin och köper så fort jag får chansen. Har redan en hel finservis av märket "old english" från Staffordshire (se bild två). Hela servisen köpte jag på loppis. Betalade 2000 kronor för den vilket kanske var i dyraste laget, men fick trots allt mer än 50 delar också!

Loppishelg

Jag var på loppis igår. Fyndade löparen som ligger på bordet. Tio kronor kostade den! Tyckte att den passade fint med den gamla skolplanschen ovanför bordet.

Planschen är förresten också loppisfynd. Har för mig att jag betalade 30 kronor för den. Har en till mycket större plansch på vinden som väntar på att bli upphängd den dag vi bor lite större.

Stolarna är loppis, 50 styck. Bordet IKEA, ljuslyktorna från Tiger och Indiska.

lördag 18 februari 2012

Tiger

Jag gillar att ta en tur på Tiger. De har mest skrafs och ingen kvalitet och jag brukar inte handla grejer där (förutom till julklappsspelet då de är super). Idag däremot! Tog en tur när jag var i stan och hittade en jättefin tvålpump för 30 kronor. Jag har velat ha en tvålpump i porslin i köket istället för den fula plastflaskan vi haft hittills. Denna passar perfekt till vårt ljusa hem!

tisdag 14 februari 2012

Designfynd

Jag har fått två fina ittala-ljuslyktor på köpet när jag tagit prova på-prenumerationer. Ett hett tips till er som gillar design men inte unnar er: kolla in vad tidningarna erbjuder er för att testa deras tidning under ett par veckor! Brukar inte kosta mer än runt 100 kronor för några nummer + premie. Glöm inte att avsluta prenumerationen i tid bara! Annars kanske det blir dyrare!

Gratis tidningar!

Fick en påse med tre tidningar, och lite andra småsaker av kåren på skolan. Sånt gör en så glad. Att tidningarna var ett halvår gamla gör ingenting - jag har i vilket fall inte läst dem! Dessutom fick jag gratis bröd av Pågen på väg till skolan. Det kändes som att alla var påverkade av kärlekens dag!

söndag 5 februari 2012

Fynd inte utan ansträngning

Idag fyndade jag ett halsband med en hjort på Bijou Brigitte. Det gick på 30 kronor! Hjorten hade en ful plastrem som skulle likna flätat läder och som dessutom var väldigt kort. Dock tittade jag på smycket och hur det satt ihop och insåg att det skulle gå att modifiera med ganska enkla medel.

Väl hemma hittade jag en annan, längre länk som jag bytte ut den fula plastiga med. Voila! Ett helt nytt halsband! Dessutom passar den jättebra med min Elefant som jag fyndade för 20 kronor på Lindex för ca tre år sedan.

Alltså, ibland måste man se bortom produkten som den ser ut i affären och fundera på om det går att anpassa den mer efter dig själv. Köp inget som du bara gillar sådär och inte kan anpassa - det är inget fynd!

onsdag 1 februari 2012

Inga fynd direkt...



Något som inte är så himla kul att behöva betala för är all kurslitteratur som jag som blivande språklärare måste läsa. När det gäller just skönlitteratur (som i denna kursen är en central del) så brukar jag köpa hellre än låna eftersom jag ser det som bra att ha kvar när jag väl börjar undervisa.

Högen här intill är alltså en del av kursens litteratur. Fick inte köpt allt. Runt 6-700 kronor gick det på! Hade dock blivit mycket billigare, typ 500, om jag inte köpt Dantes Den gudomliga komedin som endast fanns inbunden.

Ett tips till er som vill fynda kurslitteratur är att kolla Tradera eller Kurslitteratur.se. Sistnämnda är bra för att hitta facklitteratur och på Tradera kan man om man har tur klicka hem billiga skönlitterära böcker. Jag hade dock ingen tur med det denna gången...

Åter till studierna!