söndag 27 maj 2012

Mors dag

Nu får vi bara hoppas att mamma inte hittat adressen till bloggen och läser just idag! Här har ni i alla fall ett fint tips på en gåva som inte kostar skjortan: en fin tekopp, en påse te (med en ängel på som liknar min fina mamma), en fin kökshandduk och lite cellofan. Runt en hundring blev det. Än en gång hyllar jag Tigeraffärens fina kort! Alltså tre kort för en tia, det är ju så underbart bra!

Traderakärlek

Jag är så glad över att jag har en inställning som gör att vi köper en del begagnat och därigenom lyckas leva med riktigt bra livskvalitet utan att uppoffra något.

Mitt senaste traderaköp var ett par nya gympaskor till lillen. Han växer så fort och behöver nya skor hela tiden. Dessa kostade 50 kronor och är som nya. Varför köpa nytt då? Han älskar dem, min fina pojke. Kanske lyckas jag ta bort lite av all status- och köphets som barn annars utsätts för.

lördag 26 maj 2012

Favoritkoppen!

Jag hittade min favoritkopp idag! 20 kronor kostade den. Det är exakt denna serien som jag samlar på (okej, denna och typ tre andra). Jag samlar visserligen på blå-vitt, men när denna bruna variant dök upp kunde jag inte motstå den! Äldre tekoppar brukar vara så små, men denna är i perfekt storlek. Undrar om man kan hitta fler (och blåa)?

Böcker

Jag hittade en hög med barnböcker idag på PMUs loppis. De levererar alltid. Dock känner jag lite skepsis till vissa böcker som har streckkod på sig - några från Trelleborgs och några från Vellinges bibliotek. Är det okej? Jag intalar mig att det är utregistrerade böcker. Annars är det väl stöldgods jag köpt?

fredag 25 maj 2012

Sopstationen

Jag blev klar tidigt i skolan så jag tog en promenad till Sopstationen (Malmö). Väl där hittade jag fyra tallrikar av samma modell som jag samlar på. Jag samlar visserligen på det mesta, men ändå! Hur glad blir man inte över att hitta juveler till priset 4 för 20? Nu ligger de här i påsen bredvid mig på bussen. Tur att jag inte köpte mer. Glömde bort att jag ska cykla hem med sakerna också (porslin + cykel = ingen bra kombi).

Blocket

Hittade en annons på blocket där en kvinna i samma stad som jag sålde en stor uppsättning blå-vitt engelskt porslin! Det händer inte varje dag! Tyvärr var det utplockat när jag kom dit, av en som varit där en timme (!!) tidigare. Attans! Men en skål fick jag med hem. 30 kronor! Man ska inte underskatta Blocket. OCH man ska ringa FÖRST!

torsdag 24 maj 2012

Pinnstolar

Jag fyndade två pinnstolar för 35 kronor idag! Precis vad jag behövde! Nu vill jag bara ha ett bord också, sen kan vi börja fika ute på balkongen!

Snittblommor

Jag är så avundsjuk på alla er med trädgård! När jag bor i hus så ska jag ha tusentals tulpaner och hyacinter och andra fina blommor i mina rabatter. Då kan man ju bara gå ut och klippa av några och ställa i en vas - hur billigt som helst!

Själv måste jag betala 40 kronor för en bunte tulpaner, vilket inte är hållbart. Jag har nu kommit på ett annat sätt: jag tjuvplockar! Jag knäckte av en syrenkvist igår, varpå min lilla kille skrek "MEN DE ÄR VÄL FRIDLYSTA?" (dom har precis pratat om sånt i skolan). Stackars lilla tigern, som får stå ut med en sån snål moder.

I vilket fall står nu syrenen i köket och luktar gott. Mitt tips till alla fattiga och snåla: ta er till närmsta park och plocka på er! Det kommer inte att märkas!

torsdag 17 maj 2012

Outlet

Det känns som att klockan är mycket mer än halv tolv - här har hela familjen varit igång sedan klockan åtta. Vi hängde på dörrarna till en outlet som ska stänga i närheten och fick köpt både jacka, skor, strumpor och en hög tröjor till den lilla vilda för 350 kronor sammanlagt.

Sedan körde vi vidare på en loppistur. Det var dock kallt och tråkigt så vi dröjde inte kvar så länge. Vildingen var den som shoppade loss här också - han köpte hem en hög leksaksgubbar för fem kronor stycket.

Jag spenderade en tjuga på en kotte-ljuslykta från orrefors. En klassiker!

onsdag 16 maj 2012

Fujidirekt

Tips för semesterbilderna! Förra veckan hade Fujidirekt halva priset på alla fotoböcker och jag passade på att framkalla bilder från Gambiaresan som gjordes för ett år sedan. Jag fick hem boken idag. Jag vet inte vad ni tycker, men 70 sidor med bilder inbundna i en fin bok för 300 kronor (inklusive porto) tycker jag är ett klipp! Kolla på bilden - boken är typ två cm tjock!

Kolla på deras hemsida. De brukar ha liknande erbjudanden med jämna mellanrum.

Tidningar

Det har gått över styr. Jag har betat av prenumerationer på typ sju olika tidningar på bara några månader. Ibland kommer det typ tre tidningar i veckan och min man börjar bli misstänksam. Jag beter mig som en missbrukare: smusslar, ser till att komma hem först, smyger in premier i köksskåpen och lägger tidningarna i tidningshögen i vardagsrummet som om de alltid legat där. Det är sjukt. Jag måste sluta! Billiga Iittala och Rörstrand till trots, det får vara bra nu.

tisdag 15 maj 2012

Forts. balkongprojekt

Nu har jag ju fixat ut gungstolen på balkongen men vill ändå ha mer sittplatser. Två stolar och ett bord borde alla ha på sin balkong, och jag tänkte att man borde få plats med två pinnstolar i andra änden av balkongen. Sen tar det nog stopp - man ska kunna röra sig också. Tur att kristi himmelfärdshelgen är loppishelg för många. Då ska jag nog kunna hitta två billiga pinnstolar.

To be continued...

lördag 12 maj 2012

Golv

Vi införskaffade oss igår ett laminatgolv till balkongen för 39 kronor kvadratmetern. Typ 200 kronor för hela vår balkong! Mycket billigare än trall! IKEA är oslagbara och min käre far kan fortfarande inte förstå hur man kan få tag i golv så billigt och ändå gå med vinst.

Nu har vi nästan lagt hela (lite skarvbitar kvar bara). Jag har flyttat ut gungstolen och lite växter. Dessutom skiner solen oxh det är GRYMT vart där ute. Pax för att sitta där ute varje eftermiddag och plugga!

måndag 7 maj 2012

Balkong

Har just nu projekt balkong igång. Balkongen är inglasad och nästa steg är att det ska läggas golv. Det blir något trallaktigt eller kanske billig laminat från IKEA.

Har idag fyndat på Blomsterhuset Europa som har billiga växter. Köpte ljuståliga växter som kommer att trivas i min framtida oas! En Yuccapalm och en pinnlilja. 29.90 styck! Funderar på något trädaktigt också. Kanske ett rosenträd. Har läst att de också gillar sol..

Tio dagar senare...

lördag 5 maj 2012

Design House Stockholm

Femton kronor för en Iittalainspirerad ljuslykta från ovan nämnda butik. Trodde förstås att den var grå och inte lila, men det gör inget. Den är fin i vilket fall och mycket billigare än i affären. Jag hittade den på loppisställe nummer två.

 På loppis nummer tre hittade jag två tallrikar för 35 kronor (himla svåra att pruta på. de skulle ha 20 konor stycket och jag fick ner dem en femma. Dåligt!). Brukar inte hitta så mycket grejer där och kom på idag varför jag inte går dit så ofta: Allt är smutsigt och de är snåla. Så var det sagt.

På loppis nummer fyra köpte jag en såssnipa - Eller kanske en tillbringare med tanke på att den inte går att hälla ur. Perfekt att servera sås ur när man har fint folk på besök! 35 kronor gick den på. Tänkte på dig Johanna när jag köpte den!

Jag är helt utmattad nu. Fynd på tre ställen av fyra! Men det tar på krafterna att cykla runt överallt. Jag konstaterar även att min mobil inte tar så himla snygga bilder. Synd att man inte kan fynda digitalkameror av nyare modell på loppis...