tisdag 31 juli 2012

Saker som jag blir glad av

Jag är en ganska lättunderhållen person. Idag har jag varit barnlös (monstret sov hos ett annat monster i natt) och manslös. Och ledig. Jag tog bilen till det stora möbelhuset och vandrade runt. Köpte en blomma för 12 kronor och förvaringsaskar för 29 kronor. Och en tratt för 9 kronor. Är så jäkla nöjd. Askarna ger mig sinnesro eftersom vi kan förvara alla småprylar i dem. Får spel på småsaker som inte har någon plats.

Jag blir SÅ HIMLA GLAD av nya blommor! För mig är det ett intresse som kommit på senare tid men som bara växer! Dock ska det sägas att jag helst inte vill ha blommor som faktiskt blommar - gröna växter går hem bättre. Om de inte är orkidéer alltså. Jag har fyllt balkongen med fina soltåliga blommor och alla våra fönsterbrädor svämmar över av krukväxter som egentligen inte får plats.


Vet ni vad jag också köpte idag? En ny "universalgrill". Här kallar vi det mackejärn. Men vet ni varför det har "universal" i sig? Man kan byta ut plattorna så att man också kan använda det som våffeljärn. Alltså, min hubby kommer att smälla av när han ser det! Han tog isönder det förra genom att stoppa in det i kontakten samtidigt som han kokade vatten på vattenkokaren. För mycket watt gjorde att all ström i hela lägenheten slogs ut och vi fick ner i källaren för att hitta den stora säkringen som ser till att vår lägenhet var el. Sen slängde vi ut mackejärnet och köpte aldrig ett nytt. MEN! Idag hände det! Jag hade ett tillgodokvitto på Biltema (av alla ställen) som skulle gå ut och jag gick in i jakt efter något som jag kunde använda det på. Universalgrillen kallade på mig. Jag köpte våffelsmet för ett halvår sedan men kom på när jag kom hem att vi aldrig haft något järn. Åh, i eftermiddag blir det våfflor!

måndag 30 juli 2012

Trasmatta

Jag känner att jag går all in för min balkong just nu. Sitter här ute mest hela tiden. Idag köpte jag en trasmatta på Tiger för 40 kronor. Funderar på lite patchwork av trasmattor på golvet här ute. Grejen är att det antagligen hinner bli vinter och kallt innan jag slutar fixa här. Det kan också vara så att mitt liv som gräsänkling, som nu varat i nio dagar, tar på mitt tålamod. Maken lär i alla fall bli överraskad av balkongens nya utseende.

söndag 29 juli 2012

Halva reapriset!

Idag köpte jag fyra lyktor på Indiska för typ 100 kronor! Halva reapriset! Jag tänkte använda dem till att pimpa upp balkongen. Kommer bli skitmysigt!

fredag 27 juli 2012

Världens skönaste stolar

Jag som letade efter stolar att ha på balkongen och köpte dynor och grejer... - allt i onödan! Igår frågade mina morföräldrar om jag ville ha deras två rottingfåtöljer som de haft i uterummet. OM JAG VILLE? De är typ världens skönaste! Idag fraktade vi hem dem och tog in dem på balkongen med hjälp av ett rep som vi band fast och sedan hivade upp på fjärde våningen. Ut med gungstolen och pinnstolarna. Här ska vi sitta kungligt!

Dynorna är sjukt sköna och tjocka. Jag har inte råd att köpa nya. Stilen är dock sådär... Jag har slängt två filtar över så länge. Funderar på att sy två stora "påsar", typ örngott, att trä över i något fint tyg. Vi får se!

söndag 22 juli 2012

Uppsala Ekeby

Kom ganska snart fram till att UE måste stå för Uppsala Ekeby och om Signaturen där nere, under 4333, är "mo" så kan det kanske vara formgivet av Mimmi Obbarius enligt källor på nätet. Najs!

Dagens runda

Idag körde vi en riktigt rolig loppisrunda. Vi tog bilen och hamnade i Marieholm där det finns ett liknande industriområde med en handfull loppisar som har MYCKET grejer. På vägen till Marieholm så stannade vi längs vägen och kollade in lite gårdsloppisar. Allt som allt gjorde jag av med 70 kronor. Jag köpte ett fat (obligatoriskt att köpa minst ett blå-vitt fat), två fina dukar och två krus. Det ena kruset är Höganäs och ska ges till mina föräldrar i present. Båda krusen är svenska men jag undrar lite var det mindre kruset kommer från. Någon som känner till signaturerna och numreringen undertill?

torsdag 19 juli 2012

Eget bröd

Jag har kommit fram till att brödköp är ett rån för plånboken och att jag istället ska baka eget. Hittills har det gått sådär. Jag bakade ett rågbröd som faktiskt smakade helt okej, men blev lite väl torrt. Nu har jag bakat focaccia som under dag ett smakade gudomligt,
Men som nu efter dag tre behöver värmas i mikron och smörjas med smör för att kunna åka ner i magen.

Någon som har ett tips på ett gott, relativt lättlagat bröd? Kanske med tillhörande recept? Jag tar tacksamt emot alla tips!

lördag 14 juli 2012

Älskade lördag

Det bästa jag vet om jag har en ledig lördag är att ta cykeln och cykla runt i stan i jakt på loppisskyltar. Idag tog jag en skön tur och gjorde av med 40 kronor. Hittade fyra jättefina koppar med tre tillhörande fat. Samma modell som en annan favoritkopp jag har här hemma men med andra motiv.

torsdag 12 juli 2012

Tack DV!

Fyra nummer av Damernas värld plus en marimekkoskål för 99 kronor. Tidningarna var ett plus och skålen kostar ca 250 i butik. Bra deal!

tisdag 10 juli 2012

Till Jojo

Letade fram en duk som min farmor broderat. Tyckte att den passade så bra nu i sommartider. Tänkte på dig, Jojo, när jag hittade den!

fredag 6 juli 2012

Minnestallrik

Tar mig en eftermiddagsfika och lägger upp lite kakor (det är ju fredag) på en tallrik som jag ärvt av min farmor - någon slags turisttallrik från Smygehuk. Den gör mig så glad för att motivet är så bekant och påminner om svettiga cykelturer till Smyge och glass från kiosken vid hamnen.

Det var bara det.

torsdag 5 juli 2012

Balkongmys!

Jag är så himla nöjd med vår balkong just nu! Slog till på ett mosaikbord från Åhlens rea (489 kronor) och det blev så himla fint! Nu har vi äntligen ett ordentligt bord som vi kan fika vid. Jag delar in balkongen i 1, läshörna och 2, fikahörna. Vad mer kan man begära?

tisdag 3 juli 2012

H&M Home

Fick hem två jättefina kökshanddukar från H&M idag! De slank ner i korgen när jag ändå skulle handla till lilleman. Kökshanddukarna var som gjorda för vårt hem och kostade 29:90 styck. Då kan man väl inte låta bli?