söndag 28 april 2013

Snapshot

Balkongtider

Jag njuter av balkongen idag. Vad mycket trevligare det blir att jobba och förbereda inför veckan när man kan göra det i solsken med en kopp te. Jag har en ny ranunkel i en ny fin grön kruka. Jag har en fäbless för krukor har jag  märkt. Jag köper dock inte vad som helst om ni skulle tro det! Åh nej! De ska vara enfärgade med någon sorts struktur som syns, men i samma färg. Med fördel vita. Förstår ni hur jag menar? Det får inte bli pråligt. Bortsett från om de är blå-vita, då! Då får de lov att vara hur pråliga som helst!

fredag 26 april 2013

Myrorna




Jag tog en snabb tur på Myrorna på Emporia medan jag väntade på att min buss skulle gå. Det skulle jag ju inte gjort på dagen man känner sig allra rikast på. Då är ju ingenting för dyrt eller onödigt! Jag hittade en jättefin form från Gustavsberg med blå blommor på. Tänk er en äppelpaj i solen i den! Jasmin heter mönstret. Fin! Sen dök det upp ett fint fat också. Även det Gustavsberg. Så jag tänkte att äsch jag har ju jättemycket pengar just idag, så varför inte!



Annars så har jag faktiskt gjort en väldigt bra och nödvändig investering i veckan. Jag har lämnat in min cykel på deluxe-service. Den har fått ny handbroms, ny kedja, nytt däck, ny slang, nya pedaler, justerade skärmar och en reparerad växellåda. Det är en sån fröjd att cykla på den nu! Jag trodde nästan inte att det var min egen cykel när jag cyklade iväg! Nu klarar vi oss tolv år till!

onsdag 24 april 2013

Senapsburk

Det slog mig sist jag gjorde senapssås att just Slotts skånska senap säljs i väldigt fina burkar. Små söta i klasglas och med en fin rundning. Så nu när en senapsburk var tom så diskade jag den och skrapade bort etiketten (tips för jobbigt klister som aldrig går av: Aceton eller nagellacksborttagning. Går bort i ett nafs!). Perfekt förvaringsburk! Den borde fungera lika bra som vas. Tips!

söndag 21 april 2013

Ljusstakar

Jag är inne i en ljusperiod. Denna helgen har jag sprungit på så många fina ljusstakar. Dessa tre hittade jag på PMU igår. De två höga är till vanliga ljus och den tredje i klarglas är till blockljus. Synd att det börjar ljusna ute nu då, eftersom man får vänta längre och längre på att faktiskt få tända ljus på kvällen!

lördag 20 april 2013

Royal Krona

Idag gjorde jag ett himla fint fynd enligt mig själv! Jag hittade dessa två 70-talsljuslyktor från Royal Krona för en spottstyver på PMU. Jag kollade upp dem på Tradera när jag kom hem och de går på 100-250 kronor stycket. Galet! Jag tror nästan att de i färg går för mer än de vita. Men de vita är enligt mig, som är lite färgskygg, finast! Nu står de här två fina vita lyktorna här hemma och förgyller mitt kök!

onsdag 17 april 2013

lördag 13 april 2013

Krukor och snälla män

Stackars lilla bloggen. Så dött det är här! Det är ett tecken på att jag har bättre saker för mig än att gå på loppis antar jag! Så som att ta en lärarexamen (typ åtta veckor kvar nu), lära mig teckenspråk och göra nationella prov med mina elever. Samtidigt. Jo, det går, men jag hinner inte så mycket mer än så!

Idag slängde jag av lillen på fotbollsträningen och körde en liten runda med bilen. Jag hittade världens finaste kruka för 25 kronor. Det är en Delfts och mannen som sålde den till mig var så fin. Han pratade med alla och gav alla prylar själ. En sådan försäljare tjänar nog mycket mer pengar! Till mig sa han "titta på denna! Delfts! Vad tror du? 50-tal? Eller kanske lika väl 1800-tal! Tänk vilken historia va! Häftigt!" - Vilken kille!