fredag 31 maj 2013

Krukväxter

Det är himla lyxigt att mannen i huset jobbar i ett växthus. I veckan kom han hem med fyra hortensior som skulle slängas eftersom de blivit över efter en leverans till en butik. Vår lägenhet fick plats med tre men den fjärde fick grannarna ta. Jag har hört att hortensior ska vara lätta att ta död på men jag ska försöka att hålla den fuktig! Jag tycker att det är en så himla fin blomma! tack älskling! Snittblommor kan slänga sig i väggen!

Matta

Jag kollar mattor. Det är ett gemytligt dilemma. Det är nämligen så att jag hittade en matta i ett jättefint mönster som jag tror kommer att passa perfekt i vårt nya fina hus. Jag hittade den i brunt och tänkte direkt att den måste investeras i... Denna mattan ihop med beige, blå-vitt, svart och brunt. Lite kolonial möter allmoge med en grafisk touch. Tro mig, det blir fint! MEN så mitt i min lycka så hittade jag mattan i en annan färg. Nu undrar jag om inte en gul matta hade varit himla fint? Gult och blått är ju motsatsfärger som går bra ihop. Gult passar med trä och vitt - Kolla bilden här under! Gult? Brunt?

torsdag 30 maj 2013

Kampanjporslin

Jag har hämtat ut två paket med Rörstrandsporslin som jag samlat ihop med hjälp av Findus-streckkoder. Hur fint är det inte? Jag smälter lite. Det är som julafton att få så fina grejer med posten! Nu är kampanjen slut och jag får nöja mig för denna gången, men ack jag nöjd jag är! Att käka fisk och grönsaker och samtidigt få så fint porslin! Heja Findus! Ni ger mitt fattiga studentliv lite guldkant!

onsdag 29 maj 2013

Plåtburkar

Jag älskar burkar! Allt blir trevligare om det kan gömmas i snygga burkar istället för att stå i skåpet i sina fula förpackningar, visst? De senaste tillskotten bland burkarna är dessa fina:
Liten blå-vit burk inköpt på Tivoli i Köpenhamn (med kakor i) nu i helgen. De andra två inköpta på Tiger (TGR). Den svart-vita kostade TIO kronor och den blåa med text kostade nog 40 kronor, men då var den också full med goda kakor.

söndag 12 maj 2013

Sommartid

Nej hörrni, jag lyckas ju inte alls hålla denna bloggen särskilt levande. Det är helt enkelt för mycket just nu. Är mitt uppe i min sista praktik och har dessutom tenta i teckenspråk på onsdag, myndighetskontakt hit och dit, ett grupparbete som ska avslutas, ett jobb som ska avslutas innan jag kan checka ut och rikta blicken mot ett nytt fast (!) jobb till hösten, en kinaresa som äger rum i juni med dithörande planering, husplaner med lägenhetsförsäljning som följd, en pojke som visst ska springa Kalvinknatet i morgon och en tonfiskgratäng i ugnen..

Men jag njuter så gott det går med att ta vara på solstrålarna som bjuds och försöker stanna upp och inse vilken härlig tid i livet som jag befinner mig i. Det känns som att jag befinner mig i avslutet av en livsfas nu. Både vemodigt och spännande på samma gång!
Fyra veckor till examen.. Och det enda jag har koll på är vilken klänning jag ska ha dagen till ära!

söndag 5 maj 2013

Prickigt

Jag var på årets första bakluckeloppis idag! Det gick ganska lugnt till. Jag spenderade 50 kronor på en stor glasburk, ett fat och en vas. Vasen ser ni här ovan. Det är den blåa längst till höger. När jag stod och diskade den så funderade jag på hur många prickiga vaser och annat som jag samlat på mig och började rota runt i skåpen. Det blev en del! Och då glömde jag ändå de två skålarna (men jag hittade en gammal bild). Det är något förföriskt med prickar!