söndag 9 juni 2013

En bra deal

Jag köpte gungstolen på Erikshjälpen för ett eller två år sedan. Jag tror att jag gav runt 200kr för den. Den har stått i en hörna sedan dess och jag bestämde mig nu för att lägga ut den på blocket. Det tog två timmar. Såld för 500!

måndag 3 juni 2013

Cravings

Efter att jag hittat en tillbringare vid namn Karolina så var jag tvungen att googla lite. Det var inte bra alls. Det visade sig såklart finnas finfina koppar i samma serie. Och fat. Och annat. Detta blir nog mitt nya loppismål: Karolina-porslin!

söndag 2 juni 2013

Klockan jag måste ha

 Jag kollar mycket möbler nu. Jag har bestämt att vårt hus ska inredas långsamt och utan hets. Vi ska bo in oss och känna oss för vad som passar. Vi har ju redan bord, soffa och säng så vi klarar ju oss faktiskt med vad vi har. MEN det är ju ett hus med sådär tre gånger så många kvadratmeter mer än vad vi har nu, så visst ska det fyllas! Jag vill bland annat ha denna golvklockan från IKEA. Visst är den sådär perfekt klassisk och modern samtidigt? Jag älskar den och jag är uppriktigt (ja, det är patetiskt) orolig över det faktum att den inte finns i lager i Malmö. Är den på väg ut ur sortimentet? Kommer jag inte att få tag på den? I Helsingborg finns den i två exemplar idag. Tänk så köps de två klockorna inom den närmsta veckan! Hur ska jag då få tag i den? Gode gud, säg att klockan kommer till Malmö snart igen (lagom till augusti när vi ska flytta in). Amen.

Bättre bild

Här är mattan i sina två meters längd! Den är liksom vävd med lite vitt i. Åh vad nöjd jag är! Den kommer att bli perfekt i vårt nya hus!

Lions loppis

Idag har jag på Lions loppis i Smygehuk. 60 kronor gjorde jag av med! Jag började hårt direkt med att köpa en matta och en lampa vid första bordet. Mattan är två meter lång i bomull. Den har en H&M-lapp på sig - Inte visste jag att H&M gjort mattor? I vilket fall så tyckte jag att den kunde vara värd en 20-lapp. 
Sen fick jag tag i en lampa av samma kvinna som sålde mattan. Den var också värd en 20-lapp (ska nog byta skärmen däremot). Inom tio minuter hade jag alltså en matta och en lampa att kånka runt på och jag var ganska tacksam över att det var lite halvdåligt väder, vilket innebar att det inte fanns så många försäljare. Man måste ju kolla på allt liksom. Så jag tog rundan runt och vid ett av de sista borden hittade jag en fin bringare. Den var lite krackelerad så jag tänkte egentligen inte köpa den förrän jag tittade undertill. En bringare vid namn Karolina - Hur kan jag INTE köpa den då?

lördag 1 juni 2013

Lördag

Jag köpte en ny kruka idag! Och nu inser jag att ni ändå inte direkt ser hur den ser ut, men jag tyckte att det var fint att den är lite högre och liksom lyfter upp blomman i den. 30 kronor på PMU! Förresten, två av tre hortensior lever fortfarande! Den tredje ställde jag ut på balkongen men tänkte inte på att där blir typ 40 grader varmt när solen står på. Hortensior gillar att stå lite svalt. Aj då. Men de två som är kvar är jättefina!