fredag 8 november 2013

500 kronor

Minns ni stolarna som knappt hann innanför dörren? Jag lade ut en annons på blocket, och sålde stolarna mindre än ett dygn senare för 500 kronor. Najs!

Bröllopsfotot

Så skönt att vi äntligen kom till skott med att rama in vårt bröllopsfoto. Det har verkligen dragit ut på tiden...

torsdag 7 november 2013

On The Flea

I lördags hade On The Flea något stort loppisjippo i Mässhallarna i Hyllie, så vi åkte dit några stycken för att kolla in det. Några vänner skulle stå och sälja och hade betalat ganska mycket pengar för ett bord. När vi väl kom dit så kostade det inträde (hallåååå??) och när vi kommit innanför dörrarna fanns det SJUKT mycket folk. Hela mässan var full. Jag orkade inte riktigt rota runt överallt och engagera mig i att kolla på alla bord.

Lottlös gick jag i alla fall inte därifrån. Jag köpte några utomhusspel som vi kan använda nästa sommar, plus några andra spel till Junior. Sen köpte jag dessa fina kopparna:
Jag gissar på att de är från Indiska från början? Tjejen som sålde dem hade satt en prislapp som var 20 kronor styck, och när jag bara tog i en av kopparna sa hon att jag kunde få båda för 30. Jo, man tackar. Du hade fått 40, men säger du det så! Tack!

Sen köpte jag en korg som finns på IKEA om någon blir sugen. 79 kronor tror jag den kostar som ny. Min kostade 20! Sen, till sist, så råkade jag pilla på en julgransmatta som jag kort därefter blev erbjuden för en tia. Det kunde jag inte stå emot. Vi har ingen ordentlig matta, och denna julen ska vi minsann ha en riktig gran! Vår första!

onsdag 6 november 2013

Soffbord

Jag fick lite mer ledig tid hemma än jag hade planerat förra veckan, så jag gav mig på inredningen. Jag köpte ett litet bord / byrå på loppis för någon månad sedan. Det var ganska tråkigt i färgen och jag hade en tanke kring hur jag ville att det skulle se ut, och sedan använda det som ett soffbord i bibblan. Det blev helt okej! Färgen ser mycket finare ut på bild än i verkligheten... Den är lite bruten och lite ojämn på sina ställen, men jag är nöjd ändå. Jag gillar att det är lika fint från alla håll och att man har två små lådor som inte sys utifrån. Här ska jag förvara hemliga grejer!


tisdag 5 november 2013

MIN!


DEN ÄR MIN! ÄNTLIGEN ÄR DEN MIN!

Ni förstår nog inte, men jag har väntat på denna i mer än ett halvår. Den har varit ur lager så länge på IKEA i Malmö. Så plötsligt i fredags när jag var på IKEA för andra ärenden så stod den bara där. Det lilla röda utropstecknet i min shoppinglista på IKEA-appen var borta. IKEA Ps Pendeln fanns i lager. Kunde jag vänta? Svar Nej. Som tur var så kunde jag inte bestämma mig vilka matsalsstolar vi skulle köpa, vilket var det ursprungliga ärendet, så jag köpte klockan för pengarna istället. Det gäller att prioritera. 

Visst är den perfekt? Den är ett så passande objekt som representerar hela vårt hus: En gammal modell med traditioner, men i ny modern tappning. 

Välkommen klockan, nu har varit efterlängtad!

måndag 4 november 2013

Sugen på Rosti Mepal?

... Eller så kan ni köpa fem redskap för 89 kronor på Netto denna veckan, som jag gjorde precis. Jag har redan vispskålar så det räcker, men jag har länge tänkt på att köpa redskap i melamin. De känns bättre än mina billiga i olika sorters plast, som säkert avsöndrar en massa kemikalier i maten. Melamin är hårdare och mer tåligt.
(Den blåa sleven köpte jag på Systrarna Grenes för några kronor. Även den i melamin)

Ny lampa

Jag var på PMU i torsdags och hittade världens finaste lampfot. Den hade inte en särskilt spexig skärm, men för 60 kronor fick den lov att vara ful. Jag bytte ut skärmen mot en annan grå som jag passande nog hittade på rean på Åhléns. Fin va? Jag är riktigt nöjd!

söndag 3 november 2013

Bibblan

Minns ni bibblan förut? Vårt "ställ sånt som inte passar någon annanstans"-rum? 

Nu har det blivit ett riktigt fint och mysigt rum! Mitt nya möblemang har fått ta plats och det har blivit ett riktigt mysrum. Ingen TV som stör och mysiga kuddar och filtar. Så bra det kan bli!














Detta är mitt rum - Här sitter jag och läser (LÄS: spelar på min Ipad) och filosoferar. Jag slipper höra de andra familjemedlemmarnas fighter vid TV-spelet. Kan helt enkelt inte bli bättre.

lördag 2 november 2013

620 kronor!

 Ärligt talat, visst är det alldeles för billigt? Ni förstår inte hur nöjd jag är varje gång jag tittar på vårt nya möblemang i biblioteket och inser att jag betalade 75 kronor för fåtöljen och 545 kronor för soffan! Visst passar de bra ihop? Nu saknas bara en fotpall till fåtöljen. Det har varit perfekt!

Jag hann inte ens fotografera de andra fåtöljerna som jag hann ha där inne i en vecka innan vi köpte den andra soffan. Dessa är också fina, men kom igen. Hur mycket mysfaktor? Exakt! Om någon är suger på ett par fåtöljer som de här under så kan ni ju hojta. De står och dammar här på vinden nu.

fredag 1 november 2013

Jysk 199 spänn

Alla andra prylar i vårt hus kan slänga sig i väggen. Dessa 199 kronorna var den bästa investeringen hittills. Du som kom på en skohylla med fyra våningar, du är kung!

Arv

 Nu är det gamla grannhuset snart tömt. jag är den i familjen som dragit hem mest grejer (så klart). Jag tog en tur i huset förra  helgen och tog sådant som jag nobbat första gången. Kan inte låta bli! 

Bland annat kom jag på att jag inte har ett enda snapsglas i huset. Katastrof. Och inga konjakskupor heller. Det kan visserligen bero på att vi aldrig dricker, men visst ska det finnas till hands! Nu har jag så det räcker och blir över. Skönt.

 Sen tog jag också med mig ett skåp hem. Jag gillar det för att det inte är fullt med massa krussiduller överallt. Jag funderar på att måla det. Jag är inne i en målarperiod. Men kanske att jag bara förstör det i så fall? Vi får se. Det står i bibblan nu i alla fall.