torsdag 28 februari 2013

Snart påsk!

... Och vi har inga äggkoppar hemma! Katastrof! Så nu har vi i alla fall en! 10 kr på PMU

Draperi

Jag är hemma och är sjuk, vilket är himla understimulerande. Igår var jag så sjuk och febrig att jag bara låg i soffan hela dagen, men idag känner jag liksom att energin finns, det är bara det att jag hostar, snorar och är lite tung i huvudet. Så jag fixar hemma. Idag blev det projekt draperi.

Undulaterna flyger gärna runt här i köket och vi har försökt att hålla dem där genom att hänga ett påslakan över dörrkarmen uppfäst med två pik. Det fungerade väl sådär och igår smet en jäkel ut i resten av lägenheten. Alltså, jag tänker mig att de i framtiden ska få flyga fritt överallt, men fram tills att de är tama så vill vi gärna ha dem i köket. 

Efter att ha jagat den lille jäkeln genom lägenheten insåg jag att vi måste få till en annan lösning. Så jag stack till PMU idag och letade bland gardinerna. Jag hittade faktiskt ett fint par gardiner med riktigt breda längder för35 kronor. My lucky day! Och SEN, som om det liksom var meningen att det skulle vara så, så cyklade jag inom Jysk på vägen hem, och där hade de 50 % på alla gardintillbehör, så jag köpte en gardinstång till halva priset. Vilken dag! Turen kommer kanske för att jag är sjuk.
Nu har jag borrat och haft mig här hemma. Tycker själv att resultatet blev mycket bra. Ett draperi i lugna färger som man kan dra åt sidan när odjuren är inne i buren, och dra för om de ska ut och flyga.

lördag 23 februari 2013

Tips på billig lekplats

Nu ska ni få ett fint tips som även passar om man inte har fåglar, men kanske gillar påsk extra mycket: Ut och plocka grenar! Jag gick en tur utanför huset och hittade direkt PRIMA grenar som var perfekt böjda och snirklade. Insåg att de kanske var lite väl långa, men de fick i alla fall plats i vårt köksfönster. Fåglarna fick prova trädet och de verkade stormtrivas! Det kostade ingenting att göra, bortsett från att jag tömde en halv säck fågelsand i krukan för att få den att stå stadigt.

Man kan hänga lite leksaker i trädet för att få fåglarna att trivas ännu bättre. Som ett stort jäkla påskris helt enkelt!

torsdag 21 februari 2013

Grönsaker

Idag fick jag två tallrikar från Rörstrand! Två finfina Swedish Grace-tallrikar som jag fick för att jag samlade streckkoder! Jag är MYCKET nöjd! Nu ska jag samla på mig liter fler så att jag kan få ett par tallrikar till!


tisdag 19 februari 2013

Fågelbur

Vår familj har utökats! Vi har pratat ett tag om att köpa fåglar och nu när jag och lillen är hemma och har sportlov tänkte vi att det kunde passa att få hem två undulater.

Vet ni vad en ny bur i exakt samma modell som den vi har kostar? Typ 899 spänn! Alltså, det är ju verkligen ett rån. Ni känner mig nu. Ni vet att jag aldrig skulle betala så mycket pengar! Istället annonserade jag ut på Facebook att jag ville köpa en bur och en timme senare hade jag köpt den här. Pris? 150 kronor. Den är som ny. Om jag är nöjd? Oh yes!

måndag 18 februari 2013

Livsstil

Tänk vad man är olika i sina prioriteringar och syn på saker. Jag har arbetat in en inställning som nu är fullt befäst i mitt sinne. Jag köper inte mycket nytt när det kommer till husgeråd och liknande. Det slog mig när jag köpte en kruka i lördags. Att jag bara har begagnade krukor och vaser. Att jag faktiskt helt naturligt tänker att jag när jag är på nästa runda måste leta efter en kruka i passande storlek eller en skål jag skulle behöva. Detta istället för att bara åka till en affär och köpa en ny, vilket antagligen hade tagit en femtedel av tiden det tar för mig att få tag i vad jag vill ha. Men jag får vad jag vill ha... Efter ett tag!

Jag har velat ha en burk att samla pengar i. En glasburk med lock. Finns säkert på IKEA, men istället tog det några månader innan jag sprang på en fin glasburk för 20 kronor på PMU. Det är något i letandet som jag gillar. Det gör det till en sport och gör att man måste anstränga sig lite mer för att få till det.Jag vet inte när jag blev en sådan second hand-fanatiker, men det känns som att min sinnesstämning är här för att stanna. Och jag är NÖJD! (Och än så länge luktar jag inte illa, eller har utvecklat ett samlarbeteende som gör att jag inte längre kan röra mig i mitt eget hem)

På bilden ser ni tre saker från min senaste loppisrunda. Skålen till höger är faktiskt från Indiska. Den verkar aldrig ha blivit använd. Istället för att betala typ 1-200 kronor som en skål på Indiska kostar så betalade jag 25 kronor! Loppis lönar sig!

söndag 17 februari 2013

Drömmen om Kina

Jag sitter och läser i min nyligen hemkomna guidebok. Jag ska minsann till Kina! Jag ska kolla in Kinesiska muren, Terrakottaarmén, Peking,  Shanghai... Åh! Det ska bli så kul! Som om det inte vore nog, så hittade jag denna bilden:
Då längtar jag ännu mer och tänker att jag måste ha plats till en medelstor kinesisk vas i handbagaget på vägen hem!

Just nu:

Frukost på nya brickan!

lördag 16 februari 2013

Loppislördag


 Idag hämtade Henkan mig och vi tog oss ut på en riktig loppisrunda. Vi åkte utomsocknes! Jag fick en liten blå-vit knäpp. Ni vet hur det kan vara! Låtsas inte att ni inte varit med om det! Ni vet när man går där bland borden och så helt plötsligt dyker detta upp på bordet:
Det gick ju inte att INTE köpa grejerna. 100 kronor för alltihop. Jag älskar brickan! Det ska bli min te-bricka från och med nu. Kolla så fin den är med en skål eller en tekopp på! (Skålen fyndande jag också idag. Den är från Indiska. Gillar påfågelmönstret)
... Sen köpte jag lite till. Men det kan jag visa en annan dag (cliff-hanger)!

söndag 3 februari 2013

Ljus

Jag hade lite ljusstumpar som jag samlat på mig och hade en känsla av att det snart är förbi med att stöpa ljus (vem vill göra det på sommaren?) så jag fixade ett vattenbad och smälte ner alla stumparna. Jag får alltid till rosa stearin till följd av mestadels vita stumpar och en eller två röda gamla juleljus.

Tog fram en gammal glasburk som haft ett annat ljus i sig en gång i tiden och hällde i stearinet. Det blev precis nog för att fylla burken. Jag känner mig så himla nöjd när jag lyckas återanvända så mycket som möjligt!

Kostnad? En bunte vekar från Panduro för runt en 50-lapp.

lördag 2 februari 2013

Lördagsfynd

Jag körde hemifrån för att LÄMNA en påse med grejer på loppis. Det händer faktiskt ganska ofta att vi rensar ut grejer här hemma. Tro't eller ej! MEN sen fanns det så himla mycket loppisskyltar längs vägen, så jag besökte FEM loppisar under loppet av en timme. Kom hem 80 kronor fattigare.

En sån här blå skål hittade jag. Jag har en i klarglas sedan i somras och denna nya blåa är lite högre och inte lika bred, så de passat varandra fint. Fint fint fint! Nu ska här serveras godis med stil!


Kolla så fint de passar ihop:

Mina bästa fynd var nog ändå en hög med nysilver. Jag har fått dille på det nu. Egentligen gillar jag äkta silver mest (såklart) men nysilver är ju så himla billigt när man köer det begagnat. Ingen vill liksom ha det längre! Så jag passar på när jag hittar något fint. Som dessa skedarna. Tre perfekta uppläggningsskedar med lite större sked så att man kan ta sig en rejäl portion. De tre mindre skedarna är PERFEKTA tacoskedar. De har ett kort skaft men en ganska bred sked. Så himla bra. Såna hittar man inte på IKEA! Så sex skedar, en skål och en liten kruka (som jag inte orkade ta bild på) för 80 kronor. Lätt värt det.