lördag 31 augusti 2013

Dagens fynd!

65 kronor! Det ska stå bredvid min läsefåtölj i biblioteket, när vi kommit så långt!

Snopet!

Jag har kollat på dessa skålarna en längre tid. De brukar alltid dyka upp på olika loppisar tycker jag... Men jag har alltid tänkt att de liknar lamp-kupor. Idag slog jag dock till på den. 35 kronor fick den kosta. Blir nog en himla bra chipsskål!


Sen hittade jag två gula ljuslyktor som jag tyckte var väldigt lika Pärlan (goolga den om ni inte vet vilken jag menar). De kostade tio kronor stycket så jag åkte hem med vad jag trodde var ett riktigt fynd. När jag skulle diska av dem så fick jag all gul färg i handen. Inte mig emot egentligen eftersom jag alltid föredragit klarglas framför färg... Men ändå. Snopet! Och någon Pärlan är de nog inte...
... Ser att all färg inte gått bort på den vänstra! Den får ta en tur i diskmaskinen... Borde göra susen!

fredag 30 augusti 2013

Köksfashion by Netto


Från Netto!

 Jag gick lite bananas idag inne på Netto. Jag börjar med att skylla en liten del på alla inredningskonton på Instagram som jag följer, och som alla just denna veckan verkade ha köpt billiga och snygga grejer på Netto... Så jag kunde inte låta bli att bara slinka in och titta. Jag tänkte att Trelleborgarna antagligen inte legat på så hårt som man gjort på andra ställen för att få tag i grejerna. Där hade jag ju rätt... Tyvärr. För det kanske hade varit bättre om det inte fanns så mycket kvar! Jag ville mest kolla på brickan som jag tyckte var fin... Men ja, sen blev det som det blev. Jag gick därifrån med en bricka, två tallrikar, en vispskåp, två kökshanddukar, två kuddar (var ska vi nu sitta i soffan?), två paket servetter och en filt. Aj då.

Men kom igen, vem vill INTE ha inredning som matchar duschdraperiet? Älsking, visst är det värt det?

Kuddarna invaderar

Min man tycker att vi har så många kuddar i soffan att man inte får plats att sitta. Jag räknade till elva. Han kanske har en poäng?

torsdag 29 augusti 2013

PMU

 Vissa fynd är jäkligt nödvändiga. Ett exempel på ett sådant fynd är vasen till höger:

Jag hittade en hel del böcker idag. Bästa fyndet var Marockoguiden som jag tänker ska komma till användning snart. Jag längtar till Marocko! Sen hittade jag några språkböcker, en teckenspråksbok och en skönlitterär bok som jag kanske kan hinna läsa i ett annat liv.

Sen köpte jag faktiskt löparen som syns på bilden också. 25 spänn. Ursprungligen hemtex.

Kappa

Jag sladdade in med cykeln på PMU en halvtimme innan de stängde. Jag har knappt varit på någon loppis eller second hand på hela sommaren och abstinensen börjar komma. Jag gick där länge och väl och hittade faktiskt en hel del fint som jag minsann inte kan förstå att ingen annan ville ha. Bland annat hittade jag denna på tok för långa gardinkappan. Det är ett gammalt IKEA-tyg såg jag. Grejen är att den är alldeles för lång för fönstret i köket, där jag tänkte att den skulle sitta. Jag funderar på två alternativ: Antingen att klippa av och sy upp eller att försöka mig på att göra en hemmagjord hissgardinsgrej med en pinne och två fina band? Lite lantligt sådär... Vi får väl se. Först ska den överleva tvätten.

söndag 25 augusti 2013

Gardiner

Jag åkte till IKEA igår. Jag köpte gardinstänger för 10 kronor styck. De var väl de mest basic som fanns men jag tyckte faktiskt att de var fina. Vita med en enkel smal stång och runda knoppar. Lagom pris. 
Så kom jag då hem och skulle hänga upp lite gardiner. I sovrummet tänkte jag att jag skulle sätta upp mina tre par gardiner som jag fyndat på loppis vid två olika tillfällen. Så satte jag upp dem. Och då såg jag att någon varit så duktig och lagt upp ett av paren. Synd att de inte sparade längden så att man kunde sprätta upp och släppa ut. Nu ser det lite dumt ut. Men jag vill ha kvar gardinerna så jag får typ ställa något framför fönstret eller nåt.

Vårt stökiga kök fick också gardiner:

Forstättning på målandet

Nu har jag målat klart alla köksskåp i köket. skafferiet har fått in alla grejer och det har blivit så fint och fräscht! Det luktar inte alls mugg när man öppnar dörren där nu. För hoppas att det håller i sig! I vilket fall får djuren som hade angripit vissa plankor det väldigt svårt att fortsätta bygga bo där nu.


Jag målade köksskåpen i eftermiddags och de får torka till i morgon. Sedan kan vi flytta tillbaka alla tallrikar och glas som nu står på diskbänken och spisen. Åh, vad fint det blir! Små saker som knappt syns för någon annan men som gör så stor skillnad för en själv!


Och så var det det där med en bild på hur det såg ut före... Jag måste som sagt bli bättre på det.

Måla måla måla

Jag fick tydligen inte nog av att måla utemöbler så jag gav mig på skafferiet i köket. Det har varit muggigt (varför blir det rött när jag skriver "muggigt"? Alla vet väl vad mugg i sammanhanget mögel betyder?) där sedan länge. När vi tapetserade så målade vi ytterväggarna med spärrfärg innan vi satte upp tapeterna, och resterna av spärrfärgen tänkte jag använda för att se om det kanske kan bli någon effekt i skafferiet. Det lär väl i alla fall inte bli värre! Ljust och fint blev det också.

Nästa steg blir spärrfärg i de köksskåp som sitter på yttervägg också. De är för fina för att riva ut. I alla fall än. Jag vet att en köksrenovering antagligen bör göras snart eftersom det är lite fuktigt här och var, men jag vill behålla de gamla fina luckorna så länge som det är möjligt!

Att man inte blev målare/snickare/elektriker istället. Ska lätt övertala mina barn att välja något praktiskt yrke så att man kan få bra med hjälp.

lördag 24 augusti 2013

Bibliotek på gång

Nu när utemöblerna äntligen blev färdigmålade så kunde vi röja undan i trädgårdsrummet som hittills agerat som målerirum eftersom det ändå hade papp på golvet sedan tapetseringen. Nu kan vi flytta in bokhyllorna här och utöka bokhyllan med bland annat några nya överhyllor. Vi har fått sådär 40cm mer i takhöjd här så det finns det gott om plats för!

Ljus!

Vi har äntligen fått lite mer ljus i värt hus. Fram till förra helgen levde vi utan ljus i kök och matrum. Inte så praktiskt vid måltider som skedde lite senare på kvällen kan jag ju säga. Tur att jag har en snäll vän som förstår sig på elektronik. Nu har vi en lampa över matbordet och i köket har min tekanna kommit upp tillsammans med den andra taklampan. Nästa grej blir att köpa en takkopp som täcker de fula sladdarna som nu hänger i taket.

fredag 23 augusti 2013

Jysk

Jag cyklade förbi Jysk i förrgår i jakt på ett par matsalsstolar som fanns på deras rea. Stolarna var såklart redan slut men jag hittade lite andra saker som var av lika hög, om inte högre, prio! Ett överdrag till utemöblerna:
 Och dessa dynorna för 22 KRONOR STYCK! De är tjocka och sköna att sitta på! Jysk hade över lag ganska många olika och prisvärda dynor, så om ni är i behov kan jag rekommendera ett besök!

Finful

Nu när vi flyttade så hittade jag en del saker som jag aldrig riktigt packade upp när vi flyttade till lägenheten. Till exempel hade jag en del studentpresenter som jag aldrig riktigt tyckt om som jag bara lät ligga. Nu hittade jag detta fatet. eller vad det nu är. Tre grodor som håller i ett fat liknande ett näckrosblad. Undrar vem som gav mig det? Nu tyckte jag att det var lite ballt. Det fick bli blomfat!

Sovrummets tapet

Jag älskar vår nya tapet i sovrummet! Det är så himla svårt att fånga den på bild... Men jag försöker i alla fall! Just nu ångrar jag mest att vi inte tapetserade alla väggarna med samma tapet när vi ändå var igång!

torsdag 22 augusti 2013

Lådsnickeri

Slöjdläraren på skolan frågade om någon var intresserad av en hög med lådor som elever snickrat ihop och sedan lämnat på skolan. Jag var snabb upp i slöjdsalen och fick tag i en obehandlad låda i plywood. Jag målade den med samma vita färg som trädgårdsmöblerna och borrade hål (något decentrerat) och satte dit en knopp som jag köpte för en tia på TGR. 

Dumt att jag är så dålig på att ta före-bilder! Men slutresultatet är i alla fall till belåtenhet. Jag är himla nöjd med min nya låda. Den ska bara innehålla fina saker!

onsdag 21 augusti 2013

Äntligen!

Ni förstår inte lyckan jag känner idag! Två veckors måleriprojekt med slipning, järnfärg och två lager lackfärg är över! Kommer ni ihåg hur de såg ut förut? Scrolla ner så ser ni! Hoppas nu på fint väder snart så att vi kan njuta utomhus i stolarna!

lördag 10 augusti 2013

Framsteg

Pausar lite i tapetserandet och visar er vilken stor skillnad det blev i trädgårdsrummet! Den lila tapeten gjorde att rummet såg mycket mindre ut. Nu blev det i stället luftigt och rymligt! Här kommer mina böcker att trivas bra!
Före:

Efter:

Sovrummet har också hunnit bli tapetserat! Ni ser inte hur fondväggen ser ut. Svårt att fånga på kameran! Dessutom blev det lite konstiga nyansskiftningar när jag fotade med blixten. Ni får komma hit och se helt enkelt!

fredag 9 augusti 2013

Lampa

Idag är jag extra glad eftersom många stenar har fallit på plats under veckan. Det bästa som hände var att vi fick ett bud på lägenheten igår, och skrev kontrakt i morse! Om två veckor lämnar vi över den till köparen. Vi behövde inte stå med två boenden i mer än en månad.

För att fira tog jag mig en tur på stan och hittade en fin lampa på Åhléns! Den låg där och kallade på mig! Tror den ska få komma upp i sovrummet. 
Idag sätter vi igång med tapetserandet också! Så förhoppningsvis är det klart till bästa vecka!



tisdag 6 augusti 2013

Projekt utestolar

Jag hade tittat på ett erbjudande med fyra stolar och ett bord som funnits lite varstans.. Rusta, Jysk... Men inte riktigt slagit till. Och så en dag i förra veckan fick min pappa syn på tidningsannonsen som jag rivit ut och utbrister "Men sådana stolar har jag ju stående i gamla hönshuset!". De måste ha stått där i minst femton år! Men inte nu längre, för nu står de i min trädgård och väntar på lite slipning och ny färg. Jag tänkte måla dem vita? Det blir nog fint ihop med mitt svart-vita mosaikbord! 

Sovrum och garderob/barnkammare

Vårt sovrum ska som nämnt tidigare få ny tapet. Det är inte något fel på fondväggen mer än att jag inte gillar den. Vi har fått hem de nya tapeterna som ska upp och det sker förhoppningsvis till helgen! Hoppas!

Det andra rummet som jag inte visat tidigare är ett litet rum som ligger i anslutning till vårt sovrum. Det är för litet för att göra något vettigt av, och vi har tänkt göra det till vår garderob. Här ska tapetseras med en ljust grå tapet för att ljusa upp så mycket det går utan att använda vit. Sen ska vi in med mer trådbackar och klädstänger här. 
Tanken är väl också att rummet i sinom tid ska kunna användas som barnkammare.  Det känns dock inte som att man utnyttjar husets potential genom att låta ett rum stå tomt i väntan på framtida barn, så fram tills dagen kommer blir det alltså en utmärkt rymlig garderob!

måndag 5 augusti 2013

Biblioteket

Jag har orkat ta lite bilder idag! Jag kom på att jag inte visat upp alla rum än, så jag knäppte ett par bilder på de två sista rummen. Först ut är biblioteket. Det har aldrig varit ett bibliotek, men det ska bli det! Vi kan även kalla det för trädgårdsrummet eftersom det finns en dörr ut till trädgården här. 
De förra hyresgästerna tapetserade detta rummet lila. Not my cup of tea! Här ska bli enkla vita väggar och det ska upp Billybokhyllor längs två av väggarna! Jag tänker mig en hörnbokhylla här:
 Och en rak bokhylla här:
Och sen ska det självklart få plats en härlig fåtölj och ett passande bord där jag kan sitta och läsa en bok och ta en kopp te!

torsdag 1 augusti 2013

Framsteg

 Jag tycker att vi nått ganska bra framsteg vad det gäller Abbes rum! Sängen står på plats och han har fått in sina bokhyllor. Man ser golvet! Nu ska vi bara hämta hans gamla leksaker från lägenheten också! 

Före:
Efter: