måndag 30 september 2013

String

Kolla vad jag har satt upp! Min gamla stringhylla! Jag målade den blå för sådär 15 år sedan. Tänk att mina föräldrar tillät mig att måla den. Fast jag gillar faktiskt den blåa färgen. Den gör sig bra här hemma!

söndag 29 september 2013

Tavla

När jag var i Kina så köpte jag en plansch i Förbjudna staden i Beijing. Jag tror att den kostade typ tio kronor eller något. Vem hade trott att den skulle passa in på millimetern i en IKEA-ram? Och nu sitter den perfekt på väggen också. Första tavlan uppe! Jippie!

Det är alltid en fördel om det faktiskt går att rama in grejerna man köper. Annars blir det som de målningar som jag köpte i Vietnam för sex år sedan. De har så konstiga mått att inga av de stora butikskedjorna har ramar som passar. En gång gick jag till en riktig butik och frågade vad det skulle kosta för att rama in dem (fyra stycken). Det skulle kosta ungefär 10 000!!! Behöver jag säga att de fortfarande ligger i samma byrålåda som jag lade dem i för sex år sedan?

Fikastund har guld i mund

Jag älskar detta. Jag är ensam hemma. Det fanns kanelbullar i frysen. En ny tidning (yes, nya premier på gång!) kom i fredags. Kan inte bli bättre!

Fynd




Igår tog jag en jäkla loppisrunda! Jag åkte runt till fyra olika ställen tror jag. Förutom lampan som jag ska specialfixa som jag skrev om igår så hittade jag lite fina saker. Bland annat denna skålen. Jag har aldrig sett en skål som denna. Den är väldigt tung, och kolla på människorna i glaset! De buktar liksom ut, och ingen människa är likadan som någon annan. 

Jag tror att den kanske gick på en tjuga eller så. Himla fint!

lördag 28 september 2013

Stilla

Det är lite dött här hemma. Ingen orkar riktigt ta tag i huset. Vi tog ett ryck förra veckan och städade undan allt som stod i alla hörn i kök, matrum, sovrum och vardagsrum så att det skulle se fint ut när vi hade inflyttningsfest... Sen fixade vi en ny TV-bänk till junior.

Allt som vi städade undan förra veckan ställde vi antingen in i biblioteket, eller så bar vi upp det i gästrummet, alternativt slängde in det på golvet i garderoben. Och så står det nu! Bibblan är mitt nästa projekt tänkte jag. Men jag orkar inte! Jag vill få in ett par sköna fåtöljer och sedan få undan alla lådor och grejer som står där. Kanske få in ett skrivbord också.

En sak som jag gjorde idag var att jag köpte en dyr lampskärm (Orrefors) på loppis, och kom överens med loppisägaren att han skulle fixa en armatur till den. Den ska få hänga i bibblan tänkte jag. Det kommer att bli SÅ fint! Och dyrt! Tur att man jobbar heltid nu i alla fall!

Trevlig helg allihop!

fredag 27 september 2013

Älskade trädgård

som jag ÄLSKAR att gå ut i trädgården och hämta in lite fina blommor! Nu har vår trädgård ett ganska begränsat utbud än så länge, men kärleksört är en av de växter vi har mycket av, och de är inte fy skam de inte! Lyxigt!

torsdag 26 september 2013

Loppis!

Det har blivit lite loppis på sistone. Vill ni se vad jag köpt? Klart ni vill!

I förra veckan hittade jag en marmorbricka på PMU för sådär 40 kronor. Jag tyckte att den skulle passa himla fint ihop med mina burkar på diskbänken, och det gjorde den också! Katching!
Jag tog en tur idag efter jobbet också. Jag hittade två fina porslinsburkar. De ser faktiskt ut att vara relativt nyproducerade. Andra liknande burkar är nästan alltid missfärgade och krackelerade, men dessa var som nya! Välkomna till köket!

Presenter

Vi hade lite fest här hemma i helgen för att fira att vi äntligen kommit i ordning. Vi fick en massa fina presenter av nära och kära. Bland annat en fin Te-låda,och en jättefin ljusstake som tydligen ska stämma in med Fibonaccis gyllene snitt-pinciper. Himla spännande. Fin är den i alla fall!

måndag 16 september 2013

Byrå

Ibland måste man stanna upp och ge sig själv en klapp på axeln. Jag tycker att jag är himla bra på att fixa och ändra på saker så att de blir precis så som jag önskar. Senaste exemplet är byrån här. Den är en av få saker som min make hade med sig till vår gemensamma bostad. Byrån RAST från IKEA, 199 kronor! Den fick stå på vinden när vi bodde i lägenheten fylld med småskraffs. Så mycket tyckte jag om den.

Nu behövde lillen lite mer förvaringsutrymme men jag tyckte att byrån i sitt ursprungsutseende var himla ful (blev inte bättre med diverse penn-streck och andra skönhetsfläckar), så jag målade två lager vit färg och köpte nya knoppar på Tiger. Kolla före och efter här nere. FIN VA??

söndag 15 september 2013

Småfix

I helgen har vår lilla familj bland annat varit i Köpenhamn en sväng. Inte så mycket tid till att fixa hemma i huset alltså. Jag har dock ändå hunnit fixa lite idag och tog mig bland annat an en liten IKEA-byrå vi haft sedan länge. Jag ska ta en bild i morgon på slutresultatet - Den är SÅ fin!!

tisdag 10 september 2013

... Efter!

 Ganska bra för att vara en sopa, eller?

Angående min fikus

MY! Jag har inte gjort något alls! Jag har ju iof. Planterat den i en annan skål, men jag tror bara att alla sådana fikusar växer så mycket med tiden. Jag har inte beskurit den på ett år ungefär.. Och då blev den så. Sen har jag försökt hålla jorden lite småfuktig hela tiden. Shorty dränkte den när jag var i Kina och på något sätt så tror jag att den gillade det! 

måndag 9 september 2013

Ännu mer växter

Minns ni min fikus i glaskupan? Den har växt så himla mycket och först tänkte jag att jag skulle beskära den, men nu tänker jag att jag istället ska se hur mycket den kan växa till sig! Jag hittade en fiskskål på loppis som var lite rymligare, så jag planterade om den i den i stället. Tycker att den är så fin att titta på.

Sen har jag också köpt en stor dracanea. Det dyraste var krukan som kostade mer än någon kruka jag köpt i hela mitt liv (de flesta kommer från loppis för en tia), men det fick det vara värt. Man har ju heltidslön nu!

söndag 8 september 2013

Sopor

Igår var jag och grävde i en sophög. Helt ärligt alltså. Det var en stor hög med grejer, delvis redan uppeldade, som låg för att bli körda på tippen. Jag är inte särskilt petig med smuts, men det fanns en hel del ganska skabbiga grejer där. MEN! Jag flydde inte! Jag rotade, och rotade. Och jag hittade en fin emaljpanna. Den hade kalkavlagringar värre än jag sett i hela mitt liv. Jag undrar vad de förra ägarna har haft den till? Bäst att inte veta... 
I alla fall så gav jag mig på att göra den ren. Så jag började diska med stålull, vilket inte gjorde så stor skillnad mer än på undersidan. Nästa steg blev att använda ättika som jag kokade upp och slog i pannan. Efter första omgången såg den ut så här:
 Helt klart en stor förbättring! Så jag gjorde en omgång ättika till, och sedan ställde jag hela pannan på spisen och lät vattnet koka. Det är så långt jag kommit nu. Pannan kokar fortfarande och det pyser och luktar pyton i hela köket...
Vill ni se hur det blev? Det är detta som kallas cliffhanger mina vänner! To be continued...

Barnrum

Lilleman har fått upp gardiner! Och en ny liten trasmatta! Han fick välja grejerna nästan själv. Nästan.

Nya växter

 Maxi hade tre gröna väster för 100 kronor, så jag köpte på mig lite nya fina! Min favorit är den här ovan! Hur fin är den inte? Så enkel och cool. Ficus Robusta heter den enligt prislappen. Jag gillar fikusar! (Och en parentes: Den står i en ny loppisvas!)

De andra två blommorna blev en palm och en annan växt som jag inte minns namnet på - Men den skulle tydligen stå lite mörkare och gillade fukt - Så jag tänkte att rummet vi har som garderob, som har lite fuktproblem, och är mot norr borde passa bra! Inte många som har tropiskt fuktigt klimat i garderoben! Inget ont som inte för något gott med sig!

söndag 1 september 2013

Egen frukt

... Är bästa frukten! Hur rik känner man sig inte när man kan plocka egna äpplen och plommon? Jag är himla tacksam över att  vi har fruktträd. 

Dagens tips förresten: Skålarna som frukten ligger i köpte jag för halva priset i blomsterhandeln på Emporia. De är nog planteringsskålar egentligen (med tanke på affären jag köpte dem i), men de fungerar lika bra utan blommor i. Betalade mellan 30 och 40 kronor för dem. Och nu har jag nog köpstopp på ett tag, faktiskt. Det är farligt det där med en heltidslön...