söndag 13 oktober 2013

Mer fikus!

Jag har köpt en ny fikus! När jag köper  nya blommor så brukar det ske efter ungefär samma förlopp. först hittar jag en kruka (Som denna fina, stora, vita krukan på loppis för några veckor sedan). Sen, när jag har hittat en fin kruka, så inser jag att jag måste använda den direkt. Eftersom alla andra växter redan står i andra fina krukor så ser jag snabbt över behovet av en ny växt. Och visst behövdes det en ny fikus där på serveringsvagnen! Och vilken tur att jag redan hade en kruka då! Så bara iväg och köpa en fikus alltså.

Min växtsmak är såhär: Orkidéer, ökenblommor och växter som ser ut som små träd. Alltså fikusar av olika slag. Växter som jag har väldigt svårt för är sådana där småblommiga grejer. Jag vill helst bara ha kraftiga rötter och gröna blad. Om det inte är orkidéer alltså. De fungerar oavsett.

Nu har vi nog fyllt blom-kvoten här hemma tror jag. De flesta fönster är lite mer än överfyllda av blommor. Jag inbillar mig att vi fått så himla mycket bättre luft inomhus på grund av dem. Visst kan det vara så?

Lampor

Jag har nu äntligen fått hem lampan som jag fått fixad hos en loppisgubbe! Det är en Orreforskupa som säljaren har fixat armatur till. Glödlampan har jag själv satt dit. Det en den största lampan de hade på IKEA. Funderar ju på om det kanske skulle vara snyggare med en lampa i modell mindre istället... Men nu får den sitta där i ett tag!

Den andra lampan fick åka in i biblioteket. Jag tyckte att den nya gråa lampan helt klart skulle hänga i vardagsrummet, eftersom den gjorde sig så bra ihop med de gråa gardinerna och kuddarna där. Jisses vad mycket fokus jag haft på lampor den senaste tiden! Nu hänger det i alla fall en lampa i varje rum, så jag kan kanske tagga ner lite och fokusera på andra saker.  Här nere är en bättre bild på vardagsrummet med lampan. I like!

söndag 6 oktober 2013

Nygamla prylar


En bild av vårt vardagsrum just nu. Igår var vi i våra grannars gamla hus och tömde. De har flyttat och lämnat efter sig en massa grejer som de inte orkade eller kunde göra sig av med. Man hinner samla på sig en hel den på 50 år. Tänk vad olika man är - Min svåger gick runt och tittade på hemmet som han menade såg ut som ett museum, medan jag sprang runt som ett barn i en godisfabrik. Vår bil var full på vägen hem. Det var inte deras, om vi säger så! Haha!

 
En riktig godbit som jag fick med mig hem var det lilla bordet med marmorskiva. Det är lite slitet och några djur har käkat lite på det, men jag älskar det ändå. Jag har fått en fetisch för marmor! Och visst blev det fint mellan fönstren i vardagsrummet?

Sen fick jag med mig en ny lampa hem också. Nu är lampbehovet stillat här hemma. Lampan jag fick med mig ser ut som en bikupa tycker jag! Jag hängde upp den i vardagsrummet för att se om den skulle passa där, men jag undrar om jag inte ska hänga ut den i biblioteket och istället hänga den nya (och ännu inte färdiga) lampan i vardagsrummet istället. Åh, så trevliga problem!

torsdag 3 oktober 2013

Porslinsporr

Denna Gröna Anna-skålen har jag fått! Inte köpt, inte ärvt: Fått! Förstår ni vad gamla människor har i sina gömmor och sedan helt plötsligt bara "Nej, men du kan ta den. Behöver den inte!" - Tack mina gamla grannar! Jag ska vårda den väl!

Två bilder

Jag hittade en lampfot på loppis i förra veckan. Den är i marmor (eller något tungt liknande marmor i alla fall). Jag tog hem den och kom sedan på att jag faktiskt hade en skärm från en annan lampa som gått sönder. Egentligen tänkte jag sätta dit en skärm i en annan färg, men detta blev inte så tokigt ändå. Den passar fint in här hemma!

Bild två: Vi har fått upp två speglar på väggarna, varav en i sovrummet ovanför sekretären. Enligt min mamma så hängde just den spegeln över just den sekretären när min farmor och farfar hade dem. Så självklart skulle den så komma tillbaka på sin ursprungliga plats när det nu var möjligt!

onsdag 2 oktober 2013

Entré

Jag köpte lite ljung i veckan som jag planterade i en kruka vid ytterdörren. Fint va? Det var verkligen fint när jag tog bilden här. Sen tog det ungefär en timme innan katterna gjort krukan och blommorna i den till sin nya dagbädd. Yay!