lördag 31 mars 2012

Sagt och gjort

Serholt

Jag fyndade precis fyra kuddfodral för tio kronor stycket och matchande gardiner. Allt blev en hundring. De verkade så sjäkvklara när jag köpte dem - helt nya och från Serholt (antagligen köpta på Village), men nu blev jag osäker.. Kanske lägger ut dem på tradera och tjänar några kronor istället?

onsdag 28 mars 2012

Lurad!

Tur att Jojo hänger med. Köp tre, betala för fyra är ju ett rån! Självklart var det köp fyra betala för tre jag menade ;)

tisdag 27 mars 2012

Handdukar

Nya diskhanddukar från Lagerhaus! Det är mina första nyinköpta kökshanddukar någonsin! Har hittills bara haft gamla från far- och morföräldrar (undrar om de inte är finare och kommer att hålla längre?). Vill ni ha likadana så kostar de 39 kronor stycket. Man kan köpa tre och betala för fyra. Jag gjorde det men råkade visst få med mig en femte (varken jag eller kassörskan märkte det), så i mitt fall blev det fem för tre. Fynd?

måndag 26 mars 2012

Tebox (och påskpynt)

Jag har varit på jakt efter en plåtburk med fack, i vilken jag skulle förvara mina tepåsar. Vi är stora tedrickare här och har typ tusen olika papplådor liggandes här hemma som vi alternerar mellan.

Det var svårare än jag trodde att hitta en fin burk. Men så idag så hittade jag den, på stället jag minst av allt hade anat att den skulle finnas: Clas Ohlson! Billig dessutom; 49 kronor tror jag!

Ser ni förresten att mitt påskpyntspyntande har utökats? En höna står på bordet och jag har faktiskt påskliljor i fönstret, så nu räcker det tycker jag nog.

Kruka

Köpte en kalanchoe och satte i min ny-fyndade kruka. Blomsterarrangemang för 25 kronor (blomma 19:90, kruka 5).

söndag 25 mars 2012

Agdas

Tog en tur till Agdas outlet i helgen. Ville se om de hade påskpynt, men deras grejer var inget att hänga i riset. Köpte nya grytlappar (15 kr) som är dämpat lila vilket jag tänker mig är lite påskfärgade och en liten skål (25 kr). Tigern fick ett A (39 kr) som vi ska hänga på hans dörr.

Vet inte varför jag är så fixerad vid påskpynt men jag känner att om man har barn så måste man på något sätt göra det för deras skull. Det ska kännas av att det lider mot påskäggsjakt, eller?

Bonsai

Jag vet inte riktigt vad som krävs för att en växt ska få kallas bonsai, men nu säger jag att jag har ett bonsaiträd här hemma. Planterade det i glaskupan igår och tycker själv att det blev himla spexigt. Kanske ska man lägga lite stenar i jorden också? Får hoppas att min blomma trivs där i alla fall.

Blir ni inspirerade? Jag köpte mitt lilla träd på Ica Malmborgs på Mobilia. Dom kallar den fikus, men det vägrar jag att tro på. Ingen fikus här inte! Bonsai!

fredag 23 mars 2012

Kort

Tiger har faktiskt väldigt fina kort. Brukar alltid köpa grattiskort där. Denna gången köpte vi 3D-kort till Gangsterns klasskompisar som ska ha kalas till helgen. Alla deras kort är Tre för tio: helt okej pris tycker jag!

torsdag 22 mars 2012

Dyrt lego

Alltså nu ska ni höra hur snål jag är! Jag köper till och med leksaker på loppis. Vet ni vad dessa små gubbarna kostar i affären? 99 spänn styck! Det är ju faktiskt ett rån, visst? Två stycken för 25 kronor får man därför se som ett fynd. De är inte ens lekta med och vår gangster tar isönder och gör av med dem lika bra trots att de är från loppis.

Dagens loppis

Tur att man är hemma och skrivet hemtenta så man har tid att gå på loppis. Jag fyndade en stor glasskål (fem gubbar skämtade med mig att jag "skulle ta det lugnt med drickandet, höhö"), en kruka (5kr) och ett skärp. Kolla skärpet! Ett lejonhuvud! Tyckte att det var skitballt för 25 kronor!

... Och jag tänkte plantera en blomma i glaskupan. Inget annat.



Köpte ju en kyckling också förresten! Vi har inget påskpynt för jag tycker gult är fult, men denna lilla gröna kyckling var söt. 15 kronor!

tisdag 20 mars 2012

Fynd-alert!

Äpplen 11:90 kilot på Willys. Fynd!

I-landsproblem: fulla skåp

Det har gått för långt. Mina skåp är överfulla och jag är ärligt talat rädd att jag en natt när jag ligger och sover kommer att bli väckt att ett stort BRAAAK och hitta alla tallrikar och skålar liggandes på golvet, söndriga, och ett skåp med hyllor som till sist givit vika.

Jag har faktiskt rensat. Understa hyllan är nödvändig. Den har bara tallrikar. Andra hyllan används ganska ofta med sina diverse småskålar och serveringsskålar. Tredje hyllan har en del som inte används så ofta, men det är arvegods. Kan inte göra mig av med det. Översta hyllan når jag inte ens. Där står överflödiga tallrikar och fat som jag också ärvt. Kan väl inte bara packa ner dem i lådor - Jag SKA ju använda dem någon gång. Vad jag behöver är ett större kök, helt enkelt.

söndag 18 mars 2012

Arv

Jag är lyckligt lottad att ha fått chansen att ärva fina saker av släktingar. Ingen annan i barnaskaran är så intresserade av gamla grejer så jag har liksom fått välja och vraka i grejer. En av mina favoritgrejer är en taklampa som vi har i sovrummet. Kanske lite kinky med rosa lampor i sovrummet, men det bortser vi från. Visst är den fin? Den är ju ganska mycket motsatsen till 'classy' men just därför älskar jag min blomsterlampa!

fredag 16 mars 2012

Swedish Grace

Jag fick hem en skål idag. Fick den som premie när jag tecknade en prova på-prenumeration av Antikvärlden. Jag är en dröm för alla tidningsförsäljare: hoppar på alla erbjudanden som innehåller något fint. Får väl försvara mig med att det aldrig blir dyrare än runt en hundralapp och att det är fina designgrejer som man får på köpet!

torsdag 15 mars 2012

Fynd till överdrift?

När jag berättade för maken att kakorna jag köpt var på extrapris frågade han mig "Du, om vi tog bort alla saker du fått på extrapris, vad hade blivit kvar då?". Sant. Inte så mycket tror jag. Köksbordet... Och Billy-bokhyllorna. Hamstern? Fast den fick vi ju i och för sig för paketpris med bur och grejer. Usch, ja, det är nog lite sjukt trots allt. Men tänk att det funkar? Att man kan bygga upp ett helt hem på extrapris och fynd. Att det kan bli fint och inte se skabbigt ut trots att vissa grejer är framrotade ur en låda på en skum parkeringsplats. Jag är stolt!

En del av hallen. Två loppiskartor, en loppisjordglob, afrikahuvud från min gammelmormor, hyllor från IKEA och gungstolen i bakgrunden från loppis. lampan som skymtar i vardagsrummet fick vi i samband med detta.

onsdag 14 mars 2012

Fynd!

Marockanskt

Mitt tips till alla i Malmöregionen är Casa Marrakesh vid Drottningtorget. De har så sjukt fina grejer och jag vill ha typ allt deras porslin. Jag tycker inte att de är så dyra som vissa nätbutiker till exempel. Åh, jag vill resa till Marocko en dag och köpa skinnväskor, sittpuffar och en massa fat och skålar!

tisdag 13 mars 2012

Sagan om vår sängstomme

Eftersom jag är så fattig för tillfället att jag inte ens kan fynda på loppis så tänkte jag berätta historien om när vi åkte för att handla en sängstomme på Blocket. Annonsen var på 3500 vilket vi tyckte var lite dyrt redan från början, men det ingick två sängbord, lampor och en kista i samma träslag.

Redan när jag ringde så sa killen "ja, vi behöver bli av med den så vi säger 2500, prutat och klart och så slänger jag in en spegel också". Okej? Värt att åka dit tänkte vi.

Väl där så tyckte jag att sängen såg mindre ut än de 180 cm som stod i annonsen. Vi mätte och det visade sig att sängen bara var 160 cm. När killen såg att jag tvekade prutade han till 2000, bara vi tog med oss grejerna hem. Efter lite betänketid kom vi fram till att 160 cm kunde funka, och tog sängen. Då jäklar! Det visade sig att vi kommit till ett par som ville bli av med sitt hushåll, snabbt!

När de skulle börja tömma kista och sängbord (vilket av okänd anledning inte blivit gjort) så började de slänga åt oss grejer: "oj, här var några ljuslyktor.. Vill ni ha dem? Annars slänger vi dem!", "vill ni ha lampan? Den matchar...", "vi har ett gammaldags tvättställ som vi inte ska ha, vill ni ha det?"

Vi kunde nästan inte ta oss ut ur huset för de slängde på oss saker (gratis) överallt. Det slutade med att vi lämnade dem 2000 kronor fattigare och en hel bil full med grejer som vi fått på köpet. Det var galet men trevligt och VILKET FYND!

(Sängen, sängbord och lampor köpa på Blocket, ansiktena ovanför sängen present från Gambia, Tavlorna Carl Larsson-kopior från min farfar)

lördag 10 mars 2012

Vardagslyx

Jag är en sucker för små onödiga saker som gör vardagen lite roligare. Till exempel har jag en kaktång, vindruvstång och små fat att lägga tepåsen på. Den lilla koppen på bilden är en av mina små onödiga saker. Den må vara meningslös, men hur många håller med om att det känns lyxigare att lägga sin tesil i en fin kopp än på en bit papper? Just det!

fredag 9 mars 2012

Sagobok

Jag tyckte att jag hittade den perfekta sagoboken till vårt internationella hem: en bok med sagor från Afrika. Tji fick jag! Läste igenom några av sagorna igår och de är väldigt könsstereotypa, med avsnitt om hur nöjda kvinnorna var med att laga mat när männen jagade och rökte pipa, och om hur kvinnorna ställde sig naturligt bakom sina män i samlingar. Hallå? Mina barn ska inte få för sig att det är verklighet. Så, vet inte om boken var ett fynd precis, men 30 kronor kostade den.

onsdag 7 mars 2012

Lyx på soffbordet

Alltså, jag brukar säga att hela vårt hem är en enda stor fyndhörna och det är ju nästan sant! Köpte till och med lägenheten under utropspris. Bara en sån sak.

Kolla inredningen på soffbordet: en stor fruktskål grån MIO som jag fick för 25 kronor. Nästan så man skäms. Den har väl kostat runt femhundra i affären. Jag kände ägarna till en MIO-butik som skulle stänga och slank in utanför ordinarie öppettider och nallade åt mig en del grejer för småpengar. Som man nästan skäms alltså.

De andra grejerna är en marimekko-kopia från Vellingeblomman, två ittalaljuslyktor som jag fått som premier samt en fin ljuslykta från en outlet för 30 kronor. Sammanlagt är grejerna inte värda mer än 150 kronor. Men fint ser det ut!

lördag 3 mars 2012

Gardiner

Köpte nya gardiner på loppis! 60 kronor. De var klippta och uppsydda av någon som precis som jag har lågt sittande fönster. Jag får alltid nåla upp gardinerna i vårt kök. Nu slapp jag göra det! Har börjat gilla tyger med tryck som inte är så skrikiga men ändå har kontrast.

I min fönsterkarm har jag en gammal lampa som jag fått av farfar och en massa orkideer i fina krukor.

På min chiffonje

Vid väggen mitt emot min säng i sovrummet står en chiffonje som jag ärvt av mina farföräldrar. När jag slår upp ögonen på morgonen är detta det första jag ser. Och vilken fröjd för ögat! De två ljusstakarna är en present. Den stora vasen och den vita köpte jag på en utförsäljning på MIO för ett år sedan och den lilla vasen på loppis. Krukan är arvegods och min orkide verkar trivas bra i den!

fredag 2 mars 2012

Rostfritt stål

Jag älskar rostfritt stål. Det glänster fint, håller för evigt och behöver inte putsas! Shoppade skålen på bilden igår för 25 kronor. Perfekt godisskål! Fruktskålen bredvid är arvegods från min gammelmormor.