söndag 27 januari 2013

H&M Home

H&M Home är faktiskt himla bra! Jag har sagt det förr och säger det igen. Alltså, deras påslakan har jättefin kvalitet och de börjar enligt mig verkligen komma ikapp när det gäller inredningstrender. Eller i alla fall mina egna inredningstrender. För ett tag redan köpte jag två kuddfodral hos dem. 29:90 stycket! Det var extrapris, och de har samma erbjudande fortfarande. Man får köpa två stycken till extrapris. Vill man ha fler får man betala fullpris. Passa på! (Den vänstra kudden är från Village)

Okynnes

Åh, jag gillar inte folk som bara köper för att de ska köpa! Tycker ändå att det ska finnas ett behov bakom. Sen gör jag tvärt emot själv. Kör på loppis utan ett direkt mål som jag ska finna (men hittar ändå alltid saker som följer med hem) och har tusentals blå-vita omaka tallrikar i skåpen. Jag tycker att jag har blivit bättre den senaste tiden och kånkar inte hem lika mycket saker som förut...

... Sen kom mellandagsrean. Och efter den kom halva reapriset och NU säljer dom ut saker som aldrig förr. Jag var i stan för att köpa en familjekalender (efter att ha skrivit på lappar hela januari. Funkar inte). Sen gick jag bara en liten tur inom Gina Tricot. Där, på en liten hylla, hängde en massa övergivna smycken för 15 KRONOR STYCK! Jag plockade på mig lite. Helt okynnes. Helt utan ett direkt behov. MEN! Jag räknade på det när jag kom hem: Köpte smycken för 90 kronor idag. Om man plussade ihop originalpriserna på alla smyckena så hade de kostat 604 kronor sammanlagt. Med andra ord betalade jag typ 15% av originalpriset. Det gör det inte legitimt, men det känns bättre!
- Allt detta för 90 spänn!

(Förstår förresten inte det där med att sälja ett helt set med omaka örhängen. Då måste man ju köpa två kartor för att få ett par likadana örhängen? Är jag gammalmodig som inte förstår grejen?)

lördag 26 januari 2013

Drömmen

Sitter och drömmer mig bort till om kanske två år från nu. Då bor vi förhoppningsvis i ett stort hus som vi ska hyra av min pappa. Har man underbara hus i familjen så har man! Då ska man ta vara på det. Vårt framtida hus har dubbla spegeldörrar in till sovrummet, trägolv, över tre meter i tak och vedspis (och tre små muggga toaletter/badrum, samt ett kök med gammal oroginalinredning som luktar mögel) Den dagen! Då ska jag nog göra om min blogg till 'projekt hus'!

fredag 25 januari 2013

Fina fynd

Socker- och saltströare. 15- respektive 5 kronor stycket. Allt blir roligare i fina förpackningar, eller?

torsdag 24 januari 2013

Silverputs - Tips!

Jag hittade en tårtgaffel för 15 kronor på loppis idag. Den var jättesvart och dessutom i nysilver, så jag var osäker på hur och om jag faktiskt skulle få den ren. När jag googlade på olika alternativ så bestämde jag mig för att testa "aluminium-metoden". Det blev JÄTTEBRA! Kolla på bilden här bredvid! Kan ni tänka er att den för en timme sedan var svart-blå? 

Så här gjorde jag:
  1. Klä en glasform med aluminium
  2. Strö lite bakpulver i botten
  3. Lägg i silvret
  4. Strö lite bakpulver ovanpå
  5. Häll i kokande vatten
  6. Vänta...
Jag trodde först inte att det fungerade, eftersom gaffeln istället blev blå-grön, men det var bara ett steg i processen till att bli silvrig visade det sig.

Jag har förstått att man ska vara försiktig med just nysilver, så detta kanske inte fungerar för alla typer av nysilver. För min tårtgaffel fungerade det dock utmärkt!

söndag 20 januari 2013

Gamla tavlor


Idag var jag hemma hos mina föräldrar. De hade rensat ut i skafferi och förråd och hittade tre tavlor som hängt hemma hos min farmor och farfar. Mina föräldrar hade väl fått dem när farfar flyttade till ålderdomshemmet och nu hade de bara legat och dammat på samma plats som de lade dem på för några år sedan. Nu frågade min pappa om jag ville ha dem och det ville jag såklart! Hur fina som helst ju! Kanske ännu finare också eftersom de faktiskt hängt hos mina farföräldrar. Nu hänger de bredvid vår tavelvägg, och jag tycker att de passar utmärkt ihop med den afrikanska svart-vita målningen som jag köpte i Gambia för två veckor sedan. Svenskt möter afrikanskt. Fint!

Dessutom så hittade jag en jättefin gammal plansch på baksidan av en av tavlorna, som i sig hade kunnat bli en tavla. Tänk, sånt som man förr använde som en obetydlig baksida på en ramsitter nu längst fram i ramen. Men den får sitta kvar där nu. Den får hänga där bakom som en dold skatt!

lördag 19 januari 2013

Samla streckkoder!

TIPS! Om ni är fler än jag som älskar Rörstrands Swedish Grace så finns det just nu världens erbjudande ute! Köp tio produkter från Findus (grönsaker eller fisk) och få produkter ut serien! För mig är detta drömmen. Jag har inte råd att köpa mig en uppsättning Rörstrand-tallrikar, men vi äter alltid grönsaker och fisk från just Findus, så nu kan jag få lite fint porslin på köpet!

Och nej, det finns kanske inte plats i skåpet, men då åker IKEA-tallrikarna ut!
(Bild från Findus hemsida)

tisdag 15 januari 2013

Mellandagsrea

Sammanlagt: 130 kronor. Kolla in måtten på undre bilden? Hur underbara är de inte? Gaaash nu ska jag baka något med dem!

Duschdraperi

Obs obs obs här kommer graden av ytlighet! Nu ska vi få se vårt nya duschdraperi. H&M Home levererar! Jag beställde detta innan vi åkte iväg och det låg och väntade på mig när jag kom hem. Alltså alltså alltså. Ser ni vilken perfekt färgkombo? Det svarta med golvet, det vita med väggarna, det beige med handdukarna och det gråa med tvålpumpen. Jag blev lite rörd när jag hängde upp det. Känslan av att ha hittat rätt. Nu ska jag aldrig mer byta duschdraperi!

Tips om duschdraperi förresten: Vi har dubbla. Ett enkelt, vitt och ganska transparent som hänger inne i badkaret och blir blött och sen ett snyggt utanpå, som bara hänger där och ser fint ut. Då kan man ju även ha ett tyg eller vad som helst, eftersom det aldrig blir blött.

Silver


Jag har landat lite här hemma nu. Som om man inte hade väderomställning nog så var ju såklart snöovädret tvunget att komma passande nu också! Gambia känns verkligen avlägset.

I Gambia sydde jag upp fina kläder i vackra tyger. Ett tyg kostade ca 10 kr metern. Jag har köpt en massa örhängen för en tia stycket, armband och halsband lika billigt. Min finaste investering var nog detta paret silverörhängen och en silverring. Jag betalade 90 kronor för dem tillsammans. Inte så pjåkigt va? Billigare än rea på hemmaplan!

söndag 13 januari 2013

Flygplatssouvenir

Jag är hemma! Har drabbats av post-resa-depression. Kommer alltid direkt efter att man kommit hem. Man glömmer så snabbt bort hur ohärlig kyla är när man går i flip-flop i 30 grader.

På vägen hem från Gambia mellanlandade vi i Bryssel. Vi satt där i sju timmar. Inte najs. Jag hade tid att handla skattefritt och köpte en plåtburk med belgiska våfflor i. Najs va?

Den var dyrare än alla grejer jag köpt i Gambia. Har med mig en stor uppsättning armband och örhängen för sådär 10-20 kronor stycket. Mer om det en annan dag. God natt!