onsdag 31 juli 2013

Välkomna in!

Vi är inflyttade! Det är lite kaos här hemma nu... Vi har lådor lite överallt och vi ska tapetsera om i tre rum nästa vecka. Sedan kan vi möblera lite bättre när det är klart. Jag tog lite bilder under flyttdagen. Borde såklart ha tagit bilder redan innan vi flyttade så att ni kunde få se hur det såg ut helt tomt. Lite före- och efterbilder! Nåväl. Här kommer i alla fall lite bilder på flyttkaoset:
Ovan ser ni vad jag bidrog med under flytten: Hängde upp en lampa. Som dessutom ska flyttas. Bra där! Nedan är vardagsrummet ur annan vinkel.
 Belamrat kök.
Nedan: Vad som ska bli Abbes rum. Stackarn fick sova i skiten några dagar där...
 Serveringsrummet. Här ska vi ha vardagsmatbord.
 Salsrummet ska vara vårt sovrum. Rummet är gigantiskt! Vi gillar tanken på att ha ett stort och luftigt sovrum men vi får nig ändå fixa till det så att det fylls upp lite mer än för tillfället!

tisdag 23 juli 2013

Tapethets

Vi ska tapetsera om ett par rum i huset. De flesta rummen ska bara bli vita, men i sovrummet finns det en fondvägg som vi vill tapetsera över med en annan fondvägg. Jag har just nu tre olika favoriter som jag väljer mellan. Först och dyrast är denna underbara Stig Lindberg-tapeten från Boråstapeter med äpplen på. Den kostar dubbelt så mycket som de andra rullarna men ack så fin. Den är enkel och inte så himla plottrig. 
 Alternativ nummer två är en ECO-tapet. Den är också enkel och sådär lagom iögonfallande. Jag vill inte ha en tapet som får en att hoppa till när man kommer in i rummet. Det ska vara lugnt och vilsamt för ögonen men ändå bryta av lite från de övrigt vita väggarna. ECO-tapeten är billigare och precis lika fin som Lindberg. Den är nog också mindre utstickande på avstånd än vad äppeltapeten är. Men en tapet med äpplen är ju ändå en tapet med äpplen.
Det tredje alternativet har jag ingen "närbild" på, men det är en helt vanlig grå tapet. Den är självklart billigast, men inte med så stor prisskillnad från ECO-tapeten. En del av mig säger att det är bättre att bara satsa på en enfärgad och fin tapet som antagligen kommer att hålla längre än en fondvägg med något mönster på... MEN det är ju kul med tapeter! Och hur kul är det med bara vita väggar i ett helt hus, va? 

Här kommer de tre tapeterna stjärndumpade från hemsidan med "inredning" till.  Först den gråa:
Äpplen:
Barr:

fredag 19 juli 2013

Detaljer

 Det finns många detaljer som jag gillar lite extra med huset. Till exempel att man bevarat ett par... Vad heter det? Alltså det gör mig galen att jag inte kan komma på vad de kallas. Dessa fina lamp...fästen? Ah, ni vet ju vad jag menar och ni ser ju på bilden!



En annan detalj som jag älskar är att det i ett av rummen i huset finns en vask. Jag föreställer mig att pigan i huset bodde här och tvättade sig i handfatet på kvällen. Det måste ha varit ganska lyxigt att få en egen vask med rinnande vatten i rummet. Jag tänker mig att det blir ett perfekt tonårsrum där tonåringen inte ens behöver gå ut till toaletten för att borsta tänderna. Lyxigt!



Rummet är dock inte riktigt beboeligt än. Det behövs byta ett par fönster där och fräschas upp lite. Det har vi gott om tid att göra... Hela livet på oss faktiskt!

Serveringsgång

 I huset finns också en serveringsgång. Detta var ett hus för stora fester förstår ni. Här är runt 3,5 meter högt i tak och skåpen går hela vägen upp. Jag når inte upp att titta på översta hyllan ens med en stol. Jag får stå på bänken, alternativt hämta en stege för att nå upp. 

Jag har börjat flytta porslin som jag haft i lådor (mestadels arvegods) och Kinaporslinet. För en porslinsälskare som mig så är detta drömmen. I dessa skåp finns plats till MYCKET porslin!

Ser ni förresten stringhyllan som ligger ihop med en annan hylla på bänken? Jag fick ett minne här om dagen av att vi haft stringhyllor som barn på rummet, och visst! Den fanns fortfarande kvar på vinden hos mamma och pappa! Den är ganska osmakligt målad i en blå färg (jag gjorde det själv i ung ålder), men jag gillar den som den är. Tror att jag ska behålla den i samma färg för nostalgins skull!

Åh, vad jag längtar efter att få flytta in här ordentligt!

torsdag 18 juli 2013

Dörrar

 Det kommer att bli mycket hus nu. Jag tänkte att ni säkert vill vara med från början. Vet ni vad jag blev som mest förälskad i när jag såg huset för första gången? Dörrarna. Dessa älskade underbara spegeldörrar. Jag känner mig så himla lyckligt lottad som har chansen att bo i detta underbara hus. Det är få förunnat, det vet jag. 

Om man står i vad som ska bli vårt sovrum så ser det ut som ovan. Ett par dubbeldörrar som leder synen ut i hallen och sedan vidare genom ytterligare ett par dubbeldörrar till vardagsrummet. Rummet längst bort blir Abbes.

Det finns två ingångar till huset. En köksingång som är ganska intetsägande... Sen finns det denna: 
Först ett par ytterdörrar i trä och sedan dessa dubbeldörrar med glasinfattning. Jag dör av att titta på bilderna själv. Herregud, ska jag verkligen få bo här?

HUSET

 Jag ser så mycket fram emot det kommande året! Jag står inför så mycket nya saker, miljöer och utmaningar! Om mindre än en månad börjar jag ett nytt, spännande och skrämmande jobb och samtidigt flyttar vi till HUSET. Alltså, inte huset, utan HUSET med stora bokstäver. Detta är drömhuset, inte bara ett vanligt hus. Jag har väntat på att flytta in här i mer än tio år. Sant. Jag tänkte förklara i bilder varför detta hus är ett HUS och inte ett hus. Först och främst för att köket har köksskåp som ser ut så här:
 















Jag hade kanske inte själv valt diskbänken och kaklet, men det kvittar, för de gamla köksskåpen är allt. Dessutom finns det en gammal spis som jag älskar och aldrig vill göra mig av med. Utanför fönstret syns bara en stor grön gräsmatta. Det finns inga människor i sikte; inga grannar. Precis som jag vill ha det! 

tisdag 16 juli 2013

China from China

Jag är hemma! Månaden i Kina är över. Vi har haft det varmt och bra! Nästan inte en dag under 35 grader! Jag har sett så mycket och fått så mycket nya intryck att jag känner mig alldeles matt idag. Ni vet så som man alltid känner sig efter att ha rest. Det blir så tomt när man kommer hem. Jag distraherar mig med att kramas med alla nära och kära och med att packa upp väskorna. Någon flygplatsarbetare verkade gilla min packning - Har aldrig varit med om det innan, men min väska blev lite utrensad under flygturen hem. Så frustrerande att veta att man aldrig kommer att få tillbaka sina grejer. Dessutom kan jag inte få tag på kundtjänst.

Kina är ett paradis för en porslinsälskare som jag. Jag har köpt på mig en hel del grejer, men är ändå förvånad över att jag inte kom hem med mer. En hel del skålar och några serveringsskedar plus lite som inte syns på bilden fick följa med hem. Jag tror inte att summan på allt tillsammans kommer över 300 kronor.
Jag har inte bara köpt porslin, men jag vet att till exempel My säkerligen är nyfiken på just porslinet, så vi börjar med det!